Beste Hometrainers in 2023

Beste Hometrainers in 2022

Houdt jij er van om lekker te fietsen of te sporten, ook in huis waar je niet afhankelijk bent van het weer? Wat dacht je van een hometrainer?In dit artikel gaan we kijken naar de 6 Beste Hometrainers in 2023!

Ben jij benieuwd naar welke apparaten de best in-huis-sportervaring kunnen verzorgen? Kijk dan snel hier beneden voor de beste hometrainers in 2023!

1. Kettler Tour 400 Ergometer

Bij de beste hometrainers van 2022 maken we ook onderscheid in kwaliteit en prijs. Op nummer 1 hebben we echter wel de beste hometrainer die op dit moment beschikbaar is. De Kettler Tour 400 Ergometer is namelijk de ideale hometrainer voor in 2023.

Het beschikt over een geweldige prijs-kwaliteitverhouding en meet bijna alles wat je doet op de hometrainer. Met deze hometrainer kun jij jouw hartslag, afstand, calorieënverbruik en nog véél meer erg nauwkeurig aflezen op het apparaat.

Verder beschikt het over 10 trainingsprogramma’s en heeft de hometrainer 20 weerstandsniveaus. Bovendien kun jij je vooruitgang opslaan onder een persoonsgebonden account op de hometrainer, voor wel 4 verschillende accounts.

Hierdoor kun jij progressie volgen op de Kettler Tour 400 Ergometer en weet jij hoe je ervoor staat met je trainingen en gezondheid. De hele hometrainer is verder af te stellen op jouw lengte en wensen en het maximale gewicht voor de fiets is 130 kg.

Ook zijn er ondersteunende trapprogramma’s in te stellen op de hometrainer voor mensen die ondersteuning nodig hebben tijdens het fietsen.

Al deze geweldige functies en meer maken dit tot de beste hometrainer in 2023. Voor een prijs van €799 ben je nog niet eens extreem veel geld kwijt en kun je genieten van een hometrainer van uitstekende kwaliteit!

2. Tunturi FitCycle 50i Hometrainer

In de wereld van fitness en sporten geldt: meten is weten. Hierdoor weet je namelijk precies wat je hebt bereikt en hoe goed je bezig bent. Met de Tunturi FitCycle 50i Hometrainer zit dat wel goed aangezien deze hometrainer beschikt over handige meetfuncties.

Net als bij de Kettler Tour 400 Ergometer kun jij je hartslag, calorieënverbruik, afstand, snelheid en wattage meten. Op deze manier krijg jij inzicht in hoe intensief jouw training is en wat je hebt gedaan, en maak je het voor jezelf ook een stuk uitdagender.

Daarbij komt dat de Tunturi FitCycle 50i Hometrainer is voorzien van 20 verschillende trainingsprogramma’s en 32 verschillende weerstanden. Zo kun je de ideale training helemaal zelf samenstellen.

Overigens kun je ook een app op je telefoon koppelen via Bluetooth met de hometrainer. Het luisteren van muziek kan dus ook via je hometrainer! Verder kan de hometrainer tot 150 kg gewicht dragen en beschikt het over een verstelbaar stuur en zadel.

Kortom, het is een fantastische hometrainer waarmee jij zeker lekker knus in huis kunt gaan trainen. De hometrainer die de lijst van beste hometrainers in 2023 heeft gehaald is al te halen voor slechts €399, ook nog een koopje dus!

3. Tunturi Endurance E80 Hometrainer

Voor de nummer 3 op de lijst zijn we gegaan voor een iets duurdere hometrainer door al zijn extra’s. De Tunturi Endurance E80 Hometrainer heeft vele uitzonderlijke functies die dit zo’n geweldige hometrainer maken.

Waar de Tunturi Endurance E80 Hometrainer voorziet in alle meetfuncties en de mogelijkheid om al je progressie op te slaan, is er nog meer. De hometrainer heeft namelijk een speciaal ontwikkelt zadel voor beter comfort en de juiste ergonomie.

Daarnaast beschikt deze hometrainer over een beeldscherm waarop je niet alleen je gegevens kunt aflezen, zoals snelheid of afstand, maar ook een route kunt bekijken. Je kunt op het display een virtuele route fietsen. Hierdoor lijkt het net of je echt aan het fietsen bent.

Bovendien heeft de Tunturi Endurance E80 Hometrainer ook 53 weerstandniveaus en 43 trainingsprogramma’s! Er is dus voldoende te ontdekken en te variëren.

Deze geweldige functies en extra’s zorgen dat het prijskaartje voor de Tunturi Endurance E80 oploopt tot €1500. Dit is veel geld maar in verhouding met sportschool hometrainers valt dit nog best mee en daarom behoort de hometrainer tot een van de beste hometrainers in 2023.

Als je dus op zoek bent naar iets meer comfort en luxe, dan is dit jouw hometrainer!

4. VirtuFit HTR 2.0 Ergometer hometrainer

De VirtuFit HTR 2.0 Ergometer hometrainer staat bekend om zijn geweldige programma’s en ondersteuningen voor low-intensity trainingen. Deze hometrainer is namelijk speciaal ontwikkelt voor mensen die op een gestaag tempo lang willen fietsen.

Het hele systeem is ingericht om vetverbranding te stimuleren en conditie nog meer te verbeteren. Daarbij komt dat de hometrainer tot wel 150 kg draaggewicht heeft en bedoelt is voor lange fietsritten. Het is dus een erg slijtvaste hometrainer.

Samen met de 38 verschillende trainingsprogramma’s maakt dit een ideale hometrainer voor een ieder die ervan houdt om te trainen met een programma. Natuurlijk kun je er ook prima je eigen tempo op bepalen en is de VirtuFit HTR 2.0 Ergometer hometrainer geschikt voor persoonlijke ideeën.

De VirtuFit HTR 2.0 Ergometer hometrainer is voor iedereen die comfortabel in zijn eigen huis lekker een stuk wilt gaan fietsen de ideale hometrainer. De prijs van €399 maakt het dan ook tot een van de beste hometrainers in 2023.

5. Tunturi FitCycle 30

We sluiten de lijst van beste hometrainers in 2022 af met de Tunturi FitCycle 30. Dit is een hometrainer die voorzien is van alle basisfuncties en ook nog eens erg functioneel is. Daarnaast is dit de goedkoopste hometrainer op de markt en ben je slechts €179 kwijt voor dit apparaat.

Een koopje dus, maar nog veel meer dan dat. Deze hometrainer beschikt over 8 weerstandniveaus en heeft alle standaard meetfuncties. Helaas kun je niet met de Tunturi FitCycle 30 je telefoon of iets dergelijks koppelen en slaat het ook geen progressie op.

Wel kun je dankzij een tablethouder op de hometrainer gemakkelijk series en films kijken op je tablet. Zo kun je terwijl je iets bekijkt lekker gaan fietsen vanuit het comfort van je huis! Verder kun je het zadel instellen naar jouw lengte en lichaam.

Dit alles maakt de Tunturi FitCycle 30 de goedkoopste en ideale hometrainer voor mensen die niet teveel geld kwijt willen zijn aan een uitstekende hometrainer. Om deze reden staat de Tunturi FitCycle 30 op de lijst van de 5 beste homertrainers in 2023.

Om erachter te komen welke hometrainer past bij jouw wensen en situatie zijn er enkele punten waar je op kunt letten. Hieronder bespreken we hoe jij de ideale hometrainer vindt die bij je past!

6. FitBike Ride 2 

Wij hebben goed voor jou gescrold op het internet en kwamen uit bij de FitBike Ride 2 hometrainer. Deze hometrainer is waarschijnlijk de beste keuze die je ooit gaat maken. Hij is namelijk erg compact en gemakkelijk te bedienen en in elkaar te zetten. Daarnaast heeft hij standaard een tablethouder. Bij deze FitBike Ride 2 komt een app, we vertellen je daar graag meer over. 

De app is gemaakt voor speciaal de fietsen van FitBike Ride 2. Door je telefoon of tablet in de houder te klikken kan je precies een programma fietsen zoals die wordt beschreven. Via de app is er iemand die je motiveert en met je meefiets door je programma heen. Dat maakt het nog leuker om lekker door te trappen. Wij vinden dit een super goede combinatie en aanwinst mocht je gaan voor deze hometrainer. 

Daarnaast is hij voorzien van maar liefst 16 verschillende weerstanden. Hierdoor kan je uitmuntend simuleren dat je een berg op fietst. Daarbij heb je ook nog eens 12 verschillende programma’s. De programma’s zijn gemaakt voor zowel beginners als voor gevorderde fietsers. Het is niet gek dat deze hometrainer een enorm goede beoordeling krijgt door gebruikers. 

Helaas zitten er ook aan deze hometrainer een aantal minpuntjes. Hij is namelijk niet super stabiel. Dit betekent dat je er ook niet op moet gaan spinnen. De mindere stabiliteit komt waarschijnlijk omdat hij makkelijk te verplaatsen is. Dat maakt dat ze hem niet superhard hebben gemaakt. Want daardoor zou hij minder makkelijk verplaatsbaar worden. 

Een hometrainer die bij je past, zo vind je hem!

Voor het vinden van de juiste hometrainer die past bij wat jij wilt, zijn er enkele dingen waar je rekening mee kunt houden. We hebben voor jou deze punten uitgelicht en toegelicht, zodat het voor jou makkelijker is om de ideale keuze te vinden.

Stel voor jezelf vast aan de hand van deze punten wat voor jou belangrijk is en waar jij de meeste waarde aan hecht. Dan is het vinden van de juiste hometrainer niet ver weg meer!

Het gewicht van de fiets

Hometrainers kunnen verschillen in gewicht, zo is het mogelijk dat de een wat zwaarder weegt dan de ander. Dit is iets om rekening mee te houden bij de aanschaf. Want ben je van plan om de hometrainer op de bovenste verdieping te plaatsen? Of veel te verplaatsen in huis?

Houd er dan rekening mee dat een zware hometrainer minder makkelijk te verplaatsen is. Bovendien is het ook goed om te kijken of een hometrainer wieltjes heeft aan de onderkant.

Dit maakt het vaak wat gemakkelijker om op dezelfde verdieping van plek te verwisselen en hoef je niet te schuiven of te tillen.

Niet te lang of te zwaar

In de lijst hebben we voornamelijk hometrainers die niet meer dan 150 kg aan gewicht aankunnen of bestemd zijn voor mensen onder de 2 meter. Mocht je nu niet onder een van de twee criteria vallen, dan zijn er gelukkig nog genoeg hometrainers die wel kunnen voorzien in jouw wensen.

Het enige wat wel belangrijk is, is om dit van te voren vast te stellen en zo niet tegen een verassing aan te lopen. Hometrainers zijn namelijk gebouwd op bepaalde lichaamstypes en je wilt natuurlijk wel dat deze goed op jouw lichaam aansluit.

Er zijn ook hometrainers die niet boven de 100 kg aan gewicht aankunnen, dus houdt hier goed rekening mee.

De trainingsprogramma’s en de weerstandniveaus

Het grootste verschil tussen verschillende hometrainers zit hem in de programma’s. Er zijn namelijk hometrainers met uitgebreide trainingsprogramma’s en veel verschillende weerstandniveaus.

Aan de andere kant zijn er ook hometrainers die een beperkt arsenaal hebben of hele simpele standaardprogramma’s. Hier zit bij hometrainers vaak een duidelijk verschil in. Gelukkig kun je hier makkelijk achter komen, doordat dit vaak wordt vermeld in de beschrijving van een hometrainer.

Op deze manier kun je snel ontdekken of een hometrainer een uitgebreid of beperkt arsenaal heeft. Nu is het alleen nog de vraag wat jij prefereert.

De verschillende meetfuncties

De meeste hometrainers beschikken over een set aan meetfuncties. Dit zijn functies die meten hoe hard je fietst, hoever je gefietst hebt en wat je hartslag is. Er zijn nog meerdere functies die op fiets aanwezig kunnen zijn en daarom hebben we hier een lijstje:

  • Hartslagmeter
  • Afstandsmeter
  • Wattagemeter
  • Snelheidsmeter
  • Calorieënverbrandingsmeter
  • Ergometer

In de meeste gevallen beschikt een hometrainer over de eerste vijf meetfuncties. De laatste is wat minder gebruikelijk, de ergometer. Dit is een wattage-controlesysteem die jouw snelheid en kracht meet en op basis daarvan jouw programma samenstelt.

Zo kun je beginnen met fietsen en naarmate je aan het fietsen bent wordt het steeds zwaarder omdat de ergometer jouw kracht heeft gemeten. Vervolgens is de weerstand verhoogt om perfect op jouw kracht en snelheid aan te sluiten.

Op deze manier wordt je constant tot het uiterste geduwd zonder dat je zelf op zoek moet naar je maximale stand. Mocht je dus een ergometer interessant vinden of een absolute must, let hier dan op bij het aanschaffen van een hometrainer.

Deze zijn vaak wat luxer en uitgebreider en daardoor duurder.  Verder zijn er nog de andere 5 functies waar de meeste voor zich spreken als het aankomt op wat ze meten. Een wattagemeter is bedoelt voor het meten van je kracht tijdens het trainen.

Extra functies waar je op kunt letten

Natuurlijk zijn extra functies fijn voor elke hometrainer, maar deze hoeven niet absolute noodzaak te zijn. Hier gaat om extra’s die mogelijk voor jou belangrijk zijn of leuk zijn om erbij te hebben.

Onder deze functies kun je denken aan een tablethouder net als bij de Tunturi FitCycle 30 of zoiets als een virtuele fietsrit van de Tunturi Endurance E80 Hometrainer. Dit soort functies zijn bedoelt om het trainen nog plezieriger te maken.

Nu kun je ook kijken naar bijvoorbeeld de mogelijkheid om de hometrainer te verplaatsen op wieltjes of het kunnen verstellen van het stuur. Alleen zijn dit vaak functies die wat meer standaard zijn en op veel hometrainers terug te vinden zijn.

Wat wel een handige en specifieke functie is, is de mogelijkheid om een hometrainer op te kunnen vouwen. Er zijn enkele hometrainers waarbij dit kan en mocht jij je hometrainer nu vaak ergens mee naartoe nemen, dan is dit wellicht een optie.

Natuurlijk heb je ook veel uitgebreidere functies of luxere apparaten die veel aanbieden, maar van deze machines lopen de prijzen erg hoog op. Heb jij het ervoor over om zulke hoge bedragen neer te leggen, dan kun je van de meest geweldige functies genieten.

Echter gaat dit je veel geld kosten en ben je echt wel meer dan €2000 kwijt voor een hometrainer.

Misschien toch maar iets goedkopers dan, maar wel van uitstekende kwaliteit.

Als het goed is ben je nu helemaal op de hoogte van wat een geweldige hometrainer inhoudt. Verder weet je ook van de beste hometrainers in 2022 af die op de markt zijn. Jij kunt dus op zoek naar jouw ideale in-huis-trainingsmachine!

Vorige

De beste hardloopschoenen 2023

Volgende

Beste Personenweegschalen in 2023

Follow Us