Beste Personenweegschalen in 2023

Beste Personenweegschalen in 2022

Meten is weten, vandaar dat een weegschaal zo belangrijk is voor een ieder die op zijn gewicht wilt letten. Voor zowel mensen die willen aankomen als afvallen, spieren willen kweken of vet kwijt willen raken, is een wegschaal van belang!

Om deze reden gaan we in dit artikel dan ook kijken naar de 6 beste personenweegschalen in 2023. De lijst zal variëren van simpele maar effectieve weegschalen tot complexe en inzichtelijke modellen.

1. LifeGoods Slimme Weegschaal

Op 1 vinden we de personenweegschaal: LifeGoods Slimme Weegschaal. Dit is een weegschaal die veel te bieden heeft voor de lage prijs die het kost. Deze weegschaal beschikt namelijk over meer dan 15 meetfuncties en kost sléchts €30!

Zo kun je bijvoorbeeld wegen en meten wat je BMI is, hoeveel spiermassa je hebt en wat je vetpercentage is. Dit zijn pas 3 van de 15 geweldige meetbare factoren die af te lezen zijn op deze personenweegschaal.

Daarbij komt nog eens het fijne design wat ervoor zorgt dat je duidelijk alle gegevens kunt aflezen van het display. En kan de weegschaal tot wel 180 kg aan gewicht wegen.

Verder kun je de weegschaal delen met meerdere personen, aangezien de weegschaal 24 verschillende gebruikers kan opslaan. Alle gegevens kun je aflezen op de weegschaal of in een speciaal ontwikkelde app waarin alles overzichtelijk terug te vinden is.

Naast alle geweldige extra’s en mogelijkheden met de app, kun je de weegschaal gebruiken voor wat je ook maar wilt. Voor zowel het kweken van spieren of het verliezen van vet is deze weegschaal uitermate om inzicht te krijgen in je proces!

Het zal je dan ook niet verbazen dat voor deze prijs de LifeGoods Slimme Weegschaal op 1 staat in de lijst van beste personenweegschalen in 2023. Een absolute topaankoop als het aankomt op weegschalen!

2. Silvergear – Smart Scale met lichaamsanalyse

De volgende stop op de lijst is de Silvergear – Smart Scale met lichaamsanalyse. Een personenweegschaal die ook fantastisch kan meten en wegen hoe jouw lichaam er op dat moment voor staat.

Het biedt veel van dezelfde functies aan als de LifeGoos Slimme Weegschaal alleen net wat minder. Wel beschikt deze weegschaal over de functie om je dagelijkse behoefte aan calorieën te meten.

Op basis van wegingen en analyses kan deze weegschaal voor jou bepalen hoeveel jouw lichaam nodig heeft aan eten en drinken. Ideaal als je erachter probeert te komen hoeveel je kan en mag eten om af te vallen of aan te komen.

Wel is de weegschaal alleen vanuit de app te gebruiken, zonder de app kun je eigenlijk alleen je gewicht lezen en verder niet gebruikmaken van de ander analyses. Met de app heb je toegang tot alle geweldige extra wegingen en metingen.

Opnieuw een uitstekende personenweegschaal die zeker in de lijst van beste personenweegschalen in 2023 thuis hoort. Ook deze weegschaal is voor sléchts €30 op te pikken en zo kun jij voordelig beginnen met het wegen van jezelf!

3. LifeGoods Personenweegschaal

De 2e LifeGoods weegschaal van de lijst is er eentje die wat meer bedoelt is voor de wat simpelere wegingen. De LifeGoods Personenweegschaal beschikt namelijk over 11 meet- en weegfactoren die bedoelt zijn om je lichaam in kaart te brengen.

Nu klinkt 11 meetfuncties als erg veel, maar in de praktijd valt dat mee. Zo kun je namelijk je gewicht, BMI, vetmassa, spiermassa en enkele andere factoren wegen op de personenweegschaal.

Echter zijn de overige functies bedoelt als extra en kun je met deze weegschaal uitstekend de basis van je lichaam ontdekken. Aan de hand van de geweldige opties om jezelf te wegen en het feit dat de weegschaal met Bleutooth is te verbinden met de app, is dit een topaankoop.

Je betaalt namelijk maar €18 voor de LifeGoods Personenweegschaal en om oneindig gebruik te kunnen maken van de FeelFit app. Hierop kun eindeloos veel verschillende gebruikers toevoegen en dus ook veel dingen te weten komen over je lichaam.

Als nummer 3 van de beste personenweegschalen in 2023 zeker een super voordelige optie die ook niet te veel geld hoeft te kosten!

4. Little Balance personenweegschaal

Wanneer je op zoek bent naar een weegschaal die je simpel weg alleen vertelt hoeveel je weegt, dan moet je bij de Little Balance personenweegschaal zijn. Dit is een fantastische personenweegschaal die je nauwkeurig kan vertellen hoeveel je weegt en niks meer.

Het voordeel is de simpelheid van deze weegschaal, zo hoef jij je niet bezig te houden met allerlei randzaken en extra cijfers. De weegschaal is namelijk puur en alleen bedoelt om je lichaamsgewicht te laten zien.

Verder ziet de Little Balance personenweegschaal er stijlvol en modern uit dankzij het strakke ontwerp. Hierdoor is de weegschaal voor elke badkamer, slaapkamer of wat voor kamer dan ook een object wat prima past in elke ruimte.

Op deze manier hoef jij je nooit te storen aan de weegschaal in je badkamer of slaapkamer. Voor een prijs van €30 is deze simpele maar nauwkeurige weegschaal te koop.

Dankzij de makkelijke werking en de prijs behoort ook deze personenweegschaal tot de beste personenweegschalen in 2023.

5. Weegschaal Personenweegschaal met Lichaamsanalyse

Voor een mix tussen verschillende functies van de LifeGoods Slimme Weegschaal en de Silvergear – Smart Scale, is de Weegschaal Personenweegschaal met Lichaamsanalyse een uitstekende optie.

Met deze weegschaal kun je genieten van 15 verschillende meetfuncties die zowel te vinden zijn bij de nummer 1 en op 2 deze lijst. Deze personenweegschaal biedt een fijne combinatie aan van de beste meetfuncties die vandaag de dag aanwezig zijn.

Daarnaast is ook de Weegschaal Personenweegschaal met Lichaamsanalyse te koppelen via Bluetooth aan je telefoon. Zo kun je gemakkelijk alle analyses aflezen op de app en kun je nauwkeurig jouw proces bijhouden.

Of je de weegschaal nu gebruikt om af te vallen of spieren te kweken, het kan allemaal! Het is super gebruiksvriendelijk en ontzettend nauwkeurig. Bovendien kun je de weegschaal met verschillende personen delen, zodat iedereen zijn of haar proces kan bijhouden.

Er zit namelijk geen limiet aan het aantal gebruikers van de weegschaal. Misschien wel het allerfijnste is het feit dat de weegschaal jou ondersteuning biedt in de vorm van adviezen en een plan.

In de app wordt je namelijk geholpen met het behalen van de doelen voor je lichaam. Hierbij krijg je ondersteuning van een virtuele coach/computer die op basis van analyses jou helpt in je proces.

Dit en nog veel meer fantastische functies maken de Weegschaal Personenweegschaal met Lichaamsanalyse tot de ideale schoonzoon onder de weegschalen. We sluiten daarom de lijst van beste personenweegschalen in 2023 af met een superapparaat onder de weegschalen!

6. Medisana BS444

Je bent opzoek naar een goede weegschaal omdat jij alle kilootjes tot in de puntjes wil bijhouden? Dan is dit een uitstekende weegschaal. De Medisana BS444 kan je namelijk combineren met een app. Hierdoor kan je alle meetwaarden makkelijk bijhouden, maar ook delen met bijvoorbeeld jouw personal trainer. Er zijn dan ook veel beginnend sporters die deze weegschaal halen zodat ze altijd hun meetwaarden en gegevens door kunnen sturen en bij kunnen houden. 

Deze weegschaal is gemaakt voor in totaal 8 verschillende personen. Nja, hij is natuurlijk gemaakt voor een onbeperkt aantal mensen, maar voor 8 personen kan hij automatisch hun persoon herkennen. Dit doet die wanneer je erop gaat staan door je vetpercentage, lichaamsgewicht, vochtgehalte en spieren te wegen. Dat maakt deze weegschaal misschien nog wel aantrekkelijker als je bijvoorbeeld een thuisgym hebt. Een minpuntje, de weegschaal is niet voorzien van ledverlichting in de display. 

Nu je een beter beeld hebt gekregen van welke weegschalen er allemaal te vinden zijn, is het aan jou om er eentje uit te kiezen! Gelukkig kunnen we je daar ook nog bij helpen. Hieronder geven we namelijk enkele tips weg over het kiezen van de ideale weegschaal.

Benieuwd naar waar jij op moet letten bij het uitkiezen van je personenweegschaal? Kijk dan snel verder en ontdek jouw ideale weegschaal!

Wegen op jouw manier: Hier moet je op letten!

Voor het kiezen van een weegschaal die aansluit op jouw behoeftes en wensen zul je eerst enkele dingen duidelijk moeten hebben. Na het vaststellen van deze punten kun jij de ideale personenweegschaal binnen enkele minuten ontdekken en aanschaffen.

Hier is waar jij op moet letten bij het kiezen van jouw eigen personenweegschaal:

Technisch of simpel, wat wil jij?

Tegenwoordig zijn er veel weegschalen die je alles kunnen vertellen over je lichaam, van botmassa tot vetpercentages, alles. Voor veel mensen is dit fantastisch aangezien ze nu kunnen zien hoe hun hele lichaam in elkaar steekt.

Je weet met deze weegschalen precies hoeveel wat weegt in je lichaam en vaak is er nog meer. Echter vind niet iedereen dit soort weegschalen fijn. Er zijn ook een hoop mensen die alleen willen weten hoeveel ze in totaal wegen.

De simpele X KG(jouw gewicht) op de weegschaal en niet meer. Natuurlijk zijn er ook voor deze mensen gewoon weegschalen die niet te uitgebreid zijn en laten zien hoeveel iemand weegt.

Als jij het dus fijn vindt om een weegschaal met niet teveel poespas te hebben, dan kun je hier naar op zoek gaan. Maakt het je niks uit of heb je liever een weegschaal die jou precies kan vertellen hoeveel vet- en spiermassa je hebt? Ga dan voor een ‘technische’ weegschaal uit de lijst van beste personenweegschalen in 2022.

Hiermee kun je namelijk ook gewoon je lichaamsgewicht wegen, maar ook de andere dingen. De prijzen tussen een simpele weegschaal en een technische weegschaal verschillen nauwelijks tot niets van elkaar. Als je dan toch moet kiezen, kun je beter voor een technische weegschaal gaan!

Nauwkeurigheid en gewicht

Een van de dingen waar je op moet letten bij het aanschaffen van een weegschaal is de nauwkeurigheid. Het is gebruikelijk dat weegschalen je niet exact kunnen vertellen hoeveel je weegt, maar er zit een groot verschil tussen 100 gram afwijking of 1 kilo afwijking.

Daarom is het goed om hier rekening mee te houden mocht je een personenweegschaal aanschaffen. De meeste merken zullen dit echter niet vermelden, maar je kunt wel uit ervaringen of recensies opmaken hoe nauwkeurig een weegschaal is.

Vaak zijn ook de goedkopere weegschalen minder nauwkeurig dus heb je te maken met gokwegingen.

De maximale draagkracht

De meeste weegschalen kunnen veel gewicht aan, vaak wel tot 180 kg. Dit wil zeggen dat de meeste weegschalen ook voor bijna iedereen geschikt zijn. Let alleen wel op dat je dit altijd nakijkt.

Er zijn namelijk weegschalen die minder gewicht aankunnen en mocht dit voor jou relevant zijn, dan is dit het checken waard. Zo zijn er personenweegschalen die 160 kg aankunnen of lager. Let hier op bij het aanschaffen zodat je niet straks met een weegschaal zit die jou niet kan wegen.

Kwaliteit kost geld, maar niet zo veel geld

Het voordeel van personenweegschalen is dat je tegenwoordig bijna alle weegschalen binnen dezelfde prijsklasse kunt vinden. Er is weinig verschil meer tussen hoe duur de ene weegschaal is en hoe duur de andere.

Het komt meer neer op over welke functies een weegschaal beschikt. Natuurlijk zijn er goedkope weegschalen te vinden bij winkels als de Action of Wibra, maar deze zijn wel een stuk minder nauwkeurig. De prijzen liggen hier vaak rond de €10.

Gelukkig hoef je voor een topmerk weegschaal ook geen fortuin te betalen en kun je voor €30 al een top weegschaal aanschaffen. Voor deze prijs krijg je goede nauwkeurigheid van wegingen en vele verschillende meetfuncties, vaak wel meer dan 10 verschillende.

Het is maar net wat je prefereert en hoeveel waarde je hecht aan een goede weegschaal met allerlei meetfuncties.

Smart of niet?

Personenweegschalen (technische) hebben tegenwoordig allemaal een app waarin je kunt bijhouden en analyseren hoe je lichaam zich ontwikkelt. Vaak kun je hier ook de precieze gegevens vinden van bijvoorbeeld vetmassa of je BMI.

Echter is dat niet alles, want vandaag de dag zijn er zelfs weegschalen met apps die je kunnen vertellen hoe lichaam werkt en daar een plan voor maken. Deze Smart Weegschalen bieden jou de optie om gebruik te maken van een soort virtuele persoonlijke trainer.

De app kan jou dan vertellen wat je zou kunnen doen om bijvoorbeeld af te vallen of spieren te kweken. Op deze manier weet je waar je valkuilen liggen en waar je op moet letten. Ideaal als je niet precies weet hoe je het afvallen of aankomen moet aanpakken!

Voor het kiezen van de juiste personenweegschaal ben jij nu uitgerust met alle informatie die nodig is voor het maken van de ideale keuze. Aan de hand van de tips kun jij uit de lijst van beste personenweegschalen in 2022 jouw top keuze maken en aan het wegen gaan!

Vorige

Beste Hometrainers in 2023

Volgende

Gekneusde voet en wat je kan doen om het herstel te versnellen?

Follow Us