/

Hoe krijg je jezelf van de bank bij weinig motivatie?

Hoe krijg je jezelf van de bank bij weinig motivatie

Bij sommige mensen zit het sporten in de genen. Die worden gek als ze niks kunnen doen. Helaas zijn we niet allemaal zo ingesteld en verdwijnen goede voornemens bij sommigen na enkele dagen weer als sneeuw voor de zon. Wil jij ontzettend graag weer een routine opbouwen maar krijg je jezelf maar niet van de bank? Met deze tips heb jij je motivatie zo weer teruggevonden.

Een personal trainer

Het kost wat, maar dan heb je ook wat. Een personal trainer, bijvoorbeeld een personal trainer Tilburg, kan ontzettend motiverend werken. Ten eerste kun je samen kijken naar en werken aan jouw persoonlijke doelen en bovendien voel je je aan je personal trainer verplicht om afspraken na te komen, al is het alleen maar omdat je ervoor betaalt. Bovendien kan een personal trainer jou echt helpen om snel progressie te boeken en als er iets is wat motiverend werkt, dan is het wel merken dat je vooruitgaat.

Train met iemand

Misschien heb jij in de omgeving wel een vriend of vriendin die net als jij strugglet met het vinden van motivatie om te blijven sporten. Samen trainen is een fantastische manier om motivatie te houden. Niet alleen is het gezellig om samen naar de sportschool te gaan, ook stel je niet alleen jezelf, maar ook de ander teleur als je ervoor kiest om niet te gaan. Dat is voor veel mensen een goede stok achter de deur.

Hou het haalbaar

Veel mensen geven het sporten snel op omdat ze het simpelweg niet volhouden. Ze gaan immers veel te hard. Tuurlijk wil jij snel je doelen behalen, maar als je net wekenlang niet gesport hebt, kun je echt niet ineens 15 km hardlopen. Stel dus haalbare doelen voor jezelf, zodat je het sporten ook kunt blijven volhouden. Een personal trainer kan jou ook helpen met het opstellen van haalbare doelen. Begin bijvoorbeeld met alleen je eigen lichaamsgewicht bij krachttraining, of sta jezelf in jouw hardloopronde toe om af en toe te wandelen.

Verwen jezelf

Tot slot mag je jezelf best een beetje verwennen na of voor het sporten. Zo kan mooie sportkleding of een mooie nieuwe bidon ontzettend motiverend werken. Probeer jezelf niet te verwennen met snacks na het sporten (vul wel je eiwitten aan, maar laat ‘mogen eten’ niet de reden zijn dat je gaat sporten.) Wel kun je jezelf toestaan om die spannende film lekker te kijken vanavond.

Redactie

Sportwolf is het verzamelpunt van interessante artikelen die over sport, het menselijk lichaam en trends en innovaties gaan. Als schrijver van Sportwolf probeer ik een zo breed mogelijk publiek aan te spreken met mijn ervaringen en informatieve artikelen.

Vorige

Wonen in Rotterdam: Is het nog betaalbaar?

Volgende

In 4 stappen je eigen zorgverzekering afsluiten

Follow Us