/

Sportkooien en hun voordelen

Sportkooien en hun voordelen

Sportkooien zijn ruimtes die speciaal zijn ontworpen voor sport- en andere recreatieactiviteiten. Hierin zijn meestal doelen en markeringen voor verschillende sporten vastgelegd. Voetbal, basketbal, hockey en volleybal zijn bijvoorbeeld sporten waarvoor sportkooien ontworpen zijn. Vaak vind je deze in openbare parken, scholen, sportclubs of andere openbare locaties.

Voordelen van een sportkooi 

Er zijn verschillende voordelen aan sportkooien verbonden. Zo bevorderen sportkooien lichaamsbeweging en stimuleren ze sociale interactie. Sporten in een sportkooi brengt mensen namelijk samen. Dit zorgt voor een gevoel van verbondenheid en gemeenschap, vooral doordat deelnemers bij de meeste sporten samen moeten werken. Je kunt dus wel zeggen dat een sportkooi wordt gezien als een soort ontmoetingsplaats.

Onderhoudsarm 

Veel sportkooien worden gemaakt van roestvrij staal (RVS). Dit zorgt ervoor dat ze bestand zijn tegen elk weertype en een lange levensduur hebben. Alles bij elkaar leidt dit tot onderhoudsarme sportkooien, wat een kosteneffectieve oplossing is voor stedelijke recreatie. Daarnaast kunnen onderdelen vaak makkelijk worden vervangen zonder dat de hele kooi uit elkaar moet. Ook dit maakt sportkooien een kosteneffectieve oplossing.

Multifunctionele sportkooien 

Zoals eerder benoemd, zijn in sportkooien vaak doelen en markeringen te vinden voor verschillende sporten. Hierdoor kunnen meerdere sporten beoefend worden in één enkele ruimte. Dit zorgt ervoor dat de beschikbare ruimte optimaal wordt benut en er wordt voldaan aan verschillende wensen van verschillende mensen. Daarnaast besparen multifunctionele sportkooien een hoop geld. Hierdoor hoeft er namelijk maar één ruimte gebouwd te worden in plaats van allerlei afzonderlijke sportfaciliteiten.

Veiligheid 

Sportkooien zijn ook ontworpen om gebruikers een stukje veiligheid te bieden. De omheining van de kooien voorkomt bijvoorbeeld ongelukken. Ook de specifieke oppervlaktematerialen dragen bij aan deze veiligheid. Kunstgras of andere sportvloeren minimaliseren bijvoorbeeld blessures. Op deze manier wordt bij het ontwerpen dus rekening gehouden met de veiligheid van de sportkooi.

Citybox 

De Citybox is een sportkooi ontworpen door IJslander, bekijk deze link voor het aanbod. De Citybox is een transparante, geluidsarme, vandalismebestendige en duurzame RVS-sportkooi. Deze is compleet op maat te maken, waardoor hij in elke omgeving geplaatst en gebruikt kan worden.

Een normale sportkooi belemmert meestal het uitzicht. Bij de Citybox is hier iets op bedacht. Bij deze sportkooi wordt namelijk gewerkt met dunne kabels en spijlen, waardoor de zichtlijnen openblijven. Daarnaast is de Citybox zoals eerder benoemd erg stil. Ook dit komt door het gebruik van de kabels als omheining. Deze absorberen het geluid, waardoor er geen overlast ontstaat in de omgeving van de Citybox.

Redactie

Sportwolf is het verzamelpunt van interessante artikelen die over sport, het menselijk lichaam en trends en innovaties gaan. Als schrijver van Sportwolf probeer ik een zo breed mogelijk publiek aan te spreken met mijn ervaringen en informatieve artikelen.

Vorige

Cardarine: Hoe je als student het nieuwe jaar goed van start gaat

Volgende

Wat doen eiwitten met je lichaam?

Follow Us