/

Zwembandjes: 6 beste zwembandjes van 2023 op een rij

Je wil natuurlijk dat je kind veilig het water in kan. Misschien ken je ze dan ook wel van vroeger, de zwembandjes. Als kind wilde je ze misschien liever niet om, maar je moest ze toch om doen van je ouders. Inmiddels weet je hoe goed ze werken en zo kan je toch onbezorgd je kinderen laten spelen in het pierenbadje. Er zijn veel verschillende soorten zwembandjes en wij hebben ze allemaal op een rijtje gezet. Want hoe moeilijk ze vroeger omgingen zo makkelijk en goed zijn de zwembandjes tegenwoordig. Lees snel verder. 

Beste 6 zwembandjes 

Eberhard Faber Flipper swimsafe zwembandjes

Deze zwembanden staan niet voor niets boven aan. Deze zijn gemaakt voor hoogwaardige materialen en zijn gekleurd in oranje. Dit is de beste kleur als het gaat om zwembandjes omdat jouw kind hiermee goed te zien is in het water. Daarnaast zijn deze zwembandje voor meerdere leeftijd categorieën. Je kan op basis van hoe strak je de zwembandjes opblaast bepalen voor welke leeftijd je hem gebruikt. Deze bandjes zijn geschikt voor kinderen tot zes jaar. Dit zijn ook perfecte zwembandjes om je kinderen mee te leren zwemmen. Ga samen met ze het water in en leer ze te laten drijven met deze zwembandjes. 

Omdat de handleiding in het Nederlands is kan je altijd bekijken hoe je ze het beste om kan doen. Daarnaast zijn ze getest door de Europese norm. Dat betekent dat jij je kind er veilig en verzekerd mee het water in kan sturen. Je hoeft je dus nergens zorgen over te maken wanneer je kind heerlijk aan het genieten is van het water. Ook vinden kinderen het vaak niet leuk om de zwembandjes om te krijgen. Maar omdat er twee dolfijnen op staan die zelf ook zwembandjes om hebben is het voor kinderen een stuk leuker om ze om te doen. 

Benieuwd naar de Eberhard Faber Flipper swimsafe zwembandjes? Bekijk ze dan hier

Beco oranje zwembandjes 

Als we het hebben over kwalitatief goede zwembandjes dan hebben we het al snel over dit merk. Beco staat namelijk bekend als zeer kwalitatief hoogstaand en goede producten. Ze zijn zeer veilig en dit merk maakt niet alleen zwembandjes, maar ook andere redding producten voor op het water. De prijs van deze zwembandjes is ook niet duur. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in twee verschillende modellen. Zo heb je de 15 kg en de 30 kg zwembandjes. Zo kan je kiezen in welke categorie jouw kind valt en waarmee je hem of haar veilig het water in kan laten. 

Dit zijn de klassieke zwembandjes in de vorm van een driehoek. Het tuutje om de bandjes op te blazen zit handig in het midden van deze zwembandjes. Zo kan je ze makkelijk opblazen en kost dit geen enkele moeite. Hij is voorzien van twee onafhankelijke luchtkamers. Het fijne hieraan is, is dat je zekerheid hebt. Wanneer de ene kant leegloopt is de andere kant nog gevuld met lucht. Ze zijn als laatste ook getest op de strengste veiligheidsnormen en hierdoor weet je zeker dat je kind veilig het water in kan. 

Benieuwd naar de Beco oranje zwembandjes? Bekijk ze dan hier

Bema volwassen zwembandjes 

Misschien denk je er niet gelijk aan wanneer het om zwembandjes gaat, maar je hebt ook zwembandjes voor volwassenen. Om meer ondersteuning aan volwassen te geven die niet kunnen zwemmen zijn deze zwembandjes perfect. Zo heb je maar weinig ruimte om je armen te verplaatsen en krijg je ze door de stroefheid van het soort plastic maar lastig af.  Ze kunnen in totaal jongvolwassenen van 60 kilogram houden, maar je hebt ook maten van hetzelfde merk die meer kunnen dragen. 

Ondanks dat de bandjes niet zomaar afkunnen zorgt dit niet voor een onprettig draagcomfort. Integendeel, de zwembandjes voelen juist heel fijn aan en hierdoor kan je heerlijk door het water bewegen. Dit merk is een goede middelmaat in de prijs in vergelijking met de twee bovenstaande zwembandjes in de lijst. Doordat ze meer gewicht kunnen dragen is de prijs ook iets hoger dan bij de kleinere zwembandjes voor kinderen. Ze zijn verder helemaal oranje en hiermee zijn ze dus goed opvallend. Dit is nodig in het water, denk hierbij aan een oranje voetbal die wordt gebruikt wanneer je in de sneeuw moet voetballen. 

Benieuwd naar de Bema volwassen zwembandjes? Bekijk ze dan hier

Happyswimmer Puddle jumper zwembandjes 

Wil jij een wat hippere versie van de normale zwembandjes, dan is dit misschien wel iets voor jou. Zo heb je deze zwembandjes in allerlei kleuren. Je hebt ze in panterprint, maar ook met mooie roze wolkjes. Je kind kan uren in het water liggen spelen zonder dat jij een onveilig gevoel hoeft te krijgen. Dit komt omdat naar de armpjes ook een drijvend gedeelte aan de bovenkant van het lichaam wordt bevestigd. Deze wordt vastgemaakt met een handige clip waardoor die niet loskomt.

Dit zijn dus eigenlijk zwembandjes en een zwemvest in één voor extra veiligheid voor je kinderen. Je kind kan hierdoor gemakkelijker boven water blijven en blijven spelen. Daarnaast kan het vestje niet opgeblazen worden. Nu denk je, maar dat is toch niet veilig. Juist wel, want ze blijft drijven en kan dus nooit lek gaan. De zwembandjes zijn uitvoerig getest en behoren tot één van de betere zwembandjes vandaar dat ze ook in deze lijst staan. 

Benieuwd naar de Happyswimmer Puddle jumper zwembandjes? Bekijk ze dan hier

Intex deluxe zwembandjes 

Wil jij niet te veel uitgeven aan de zwembandjes voor je kinderen. Maar wil jij wel dat je kinderen veilig kunnen gaan zwemmen dan zijn de zwembandjes van Intex perfect om te gebruiken. Dit merk staat bekend om alles wat je maar kan opblazen. Zo heb je luchtkussens, luchtballonnen en opblaasbedden van ditzelfde merk. Deze weet altijd te stunten met prijzen en leveren hiervoor hoge kwaliteit af. Verder doet die prijs niets af aan de kwaliteit van deze zwembandjes. Ze zijn net als alle andere zwembandjes getest en goedgekeurd op alle veiligheidseisen en normen die er zijn. 

Je krijgt deze zwembandjes makkelijk om het armpje van je kind. Dit doe je door ze nog niet op te blazen wanneer je ze om doet. Pas als ze om het armpje zitten dan blaas je hem op. Vervolgens spant hij zich om het armpje en op deze manier blijft hij veilig en vastzitten. De folie dikte die gebruikt is, is voldoende om nog jaren mee te kunnen gaan. En omdat kinderen soms nogal onbehouwen kunnen spelen is het goed om zwembandjes aan te schaffen die duurzaam zijn en langere tijde mee kunnen. 

Benieuwd naar de Intex deluxe zwembandjes? Bekijk ze dan hier

Happy Swimmer Puddle Jumper 

Je bent opzoek naar goede zwembandjes. Deze zijn er in alle soorten en maten en je kan natuurlijk je zwembandjes halen bij de Action. Maar het gaat toch om de veiligheid van je kinderen. Bij de Action garanderen ze niet het veilige gebruik van de zwembandjes. Daarnaast wil je dat je kinderen er ook niet bijlopen als lelijke eendjes. Daarom hebben ze bij Happy Swimmer de Puddle Jumper ontwikkeld. Dit zijn zwembandjes die geschikt zijn om mee gezien te worden. Dit wil zeggen dat ze een mooie kleuren patroon hebben en design. De bandjes zitten niet alleen om de middel van het kind, maar ook om de armpjes. Je kan ze makkelijk weer afdoen door een handige klip op de rug van het kindje. De prijzen zijn ook niet al te duur, wat deze zwembandjes misschien wel tot de beste keus maken. 

Benieuwd naar de Happy Swimmer Puddle Jumper? Bekijk ze dan hier 

Beste Koop Tips: waar moet je op letten bij het aanschaffen van zwembandjes?

Er zijn veel verschillende dingen waar je op kan letten bij het aanschaffen van zwembandjes. Je zou het niet gelijk bedenken, maar ieder zwembandje is anders en sommige zwembandjes zijn gewoon beter dan anderen. Zo kan je denken aan de kleur, het soort materiaal dat wordt gebruikt. De stevigheid van de bandjes, maar ook de duurzaamheid is belangrijk. Want je wil het liefst toch dat de zwembandjes voor al je kinderen nog gebruikt kunnen worden. Als laatste hebben we het nog over de prijs. Deze kan per zwembandje aanzienlijk verschillen.  

De kleur 

Je denkt er niet gelijk over na wanneer je een zwembandje wil kopen, maar de kleur en het uiterlijk van het zwembandje is cruciaal. Want wanneer jij kiest voor blauwe zwembandjes dan kan het zomaar zijn dat je jouw kind niet makkelijk kan terugvinden in het zwembad. Denk is na over welke kleur er wordt gebruikt voor reddingsboeien op een boot. Juist, oranje is de kleur die vaak wordt gebruikt. Dit is omdat oranje het beste opvalt. Zo werkt het ook voor zwembandjes. Kies je voor een feloranje zwembandje dan ga jij jouw kind altijd terugvinden in het water. 

Het soort materiaal 

De meeste zwembandjes zijn plastic. Dat is niet gek, want dit is lichtgewicht en kan enorm sterk zijn. Maar je moet er wel op letten dat je niet te lichte plastic zwembandjes gebruikt. Want wanneer ze zwembandjes te licht zijn dan zullen ze sneller stuk gaan. Kies daarom voor een dikker soort plastic. Zo gaan de zwembandjes langer mee en zitten ze stevig om de armpjes van jouw kind heen. 

Het opblaas gemak 

Ken je dat, de ouders die de zwembandjes van hun kinderen moeten opblazen op de meest onhandige manier. Ze staan wat te stuntelen met hun kind en het duurt maar en duurt maar. Daarom is het goed om te kijken naar het gemak waarmee je de bandjes kan opblazen. Dit verschilt namelijk behoorlijk per zwembandje. Kijk naar het tuutje dat wordt gebruikt. Op welke plek hebben ze die bevestigd. Ook kan het een verschil maken hoe makkelijk jij hem om de arm van je kind heen krijgt. Wanneer dit te makkelijk gaat is het onveilig om te gebruiken. 

Duurzaamheid 

Hoe lang gaan de zwembandjes mee? Voor ons is dit ook zeker een kritisch punt om naar te kijken. Je wil niet per kind weer nieuwe zwembandjes hoeven kopen. Je kan dan beter net iets meer uitgeven aan zwembandjes die een leven lang goed blijven dan dat je ieder jaar opnieuw weer zwembandjes moet aanschaffen. Dus kijk naar de materialen die worden gebruikt, naar de reviews die worden gegeven en maak op basis hiervan de juiste keuze. 

De prijs 

Als laatste zal de prijs toch echt wel een rol maken in de keuze voor het zwembandje. Zo zijn er zo veel zwembandjes waaruit je kan kiezen. Er zijn behoorlijk prijzige zwembandjes en er zijn soorten die voor twee euro te koop zijn. Maar het gaat toch om de veiligheid van je kind. Dus zwembandjes van nog geen twee euro kunnen niet goed zijn. Wij maken het liefst voor een middenmoot de keuze. Zo betaal je niet te veel, maar weet je wel de veiligheid van je kind te garanderen. Je kind hoeft niet met merk zwembandjes het zwembad in toch? 

Wat is een zwembandje en welke verschillende soorten heb je? 

Een zwembandje is eigenlijk een begrip dat iedereen wel kent. Een zwembandje moet je helpen om te blijven drijven. Je hebt zwembandjes in alle soorten en maten, maar ze woorden vooral voor kinderen gebruikt. Ze zijn vaak gemaakt van plastic en hebben een opblaastuitje. Wanneer je het zwembandje vol lucht hebt gepompt of geblazen moet hij voldoende lucht bevatten om een persoon te laten drijven. Vaak doe je eerst de zwembandjes om voordat je ze opblaast. Anders is het moeilijk om ze om te krijgen. 

Er zijn allerlei verschillende soorten zwembandjes. Je hebt goedkopere zwembandjes en je hebt duurdere zwembandjes. De ene kan je daarom goed gebruiken voor je kinderen en je hebt ook zwembandjes voor volwassenen. Wanneer je bijvoorbeeld een handicap hebt waardoor je niet in staat bent om te zwemmen is dit de perfecte uitkomst. Zo’n zwembandje is logischerwijze groter dan die van een kind. Hij moet namelijk een zwaarder persoon laten drijven. 

Als laatste zien we verschil in materiaalkeuzes. Zo zijn er zwembandjes gemaakt van goedkoop plastic. Deze zullen snel stuk gaan. Er zijn ook zwembandjes die van hoogwaardige plastics zijn gemaakt. Deze zijn dus ook gelijk een stuk duurzamer en hier wordt vaak voor gekozen. Dit heeft alles te maken met de veiligheid. 

Conclusie 

Wij zien dat het verschil in prijs niet gelijk een verschil in kwaliteit hoeft te betekenen. Al zijn de duurste wel iets beter dan de goedkopere, ze zijn allemaal gemaakt om een kind te laten drijven. We zien wel een groot verschil in design. Zo heb je zwembandjes die leuk versierd zijn en je hebt bandjes die gewoon helemaal oranje zijn. Toch wordt er het vaakst gekozen voor de geheel oranje zwembandjes. Dit komt doordat deze beter opvallen in het water. Zo kan jij beter je kind in de gaten houden. En dit is precies waar het om gaat, dus wij weten het wel.   

Vorige

Een sportieve trektocht in Nederland maken 

Volgende

Zwembril: Beste zwembrillen van 2023 op een rij

Follow Us