Zwembril: Beste zwembrillen van 2023 op een rij

Wist je dat honderden jaren geleden mensen al zwommen met een zwembril. Met natuurlijk als voornaamste doel om beter te kunnen zien. In deze blog vertellen we jou meer over de beste zwembrillen van dit moment. 

Een zwembril hebben we vooral nodig omdat wij van nature niet onderwater kunnen kijken. We hebben deze zwembril nodig omdat onze ogen te kunnen scherpstellen. We hebben allemaal weleens onderwater gekeken en hoewel je wel een beetje kunt zien blijft het troebel. Een zwembril of duikbril is eigenlijk niet meer dan een bril met daarin plexiglas. Doordat je zwembril strak op je hoofd zit komt er geen water bij. En kun jij goed zien onderwater!

De 6 beste zwembrillen

We hebben de 6 beste zwembrillen van dit moment voor jou op een rijtje gezet. 

1. Aqua Sphere Eagle – Zwembril 

Een zwembril is dus bedoeld om snel te kunnen zwemmen. Je ziet vaak mensen die als sport graag zwemmen met een zwembril op zwemmen. Het zorgt ervoor dat je niet wordt gehinderd door water in je ogen. Dat is dan ook wat de Aqua Sphere Eagle voor je doet. Een zwembril die doet wat ’t beloofd. Het is namelijk niet zomaar de eerste de beste zwembril, het is een bril met een revolutionair lens vervagingssysteem. Hierdoor kan je van deze zwembril een bril op sterkte maken. Hierdoor creëer je het beste zicht dat past bij jouw ogen. Verder wordt er rekening gehouden met een 180 graden gezichtsveld. 

Zwemmen hoort te draaien om het zwemmen zodat jij je eigen personale records kan zwemmen. Deze zwembril helpt je daarbij. Het creëert een comfortabel gevoel en zorgt ervoor dat je 100% vrij bent in het water. Zeker als je lens- of brildragend bent. Verder is het materiaal gemaakt van siliconen en de lens dus van polycarbonaat. Hierdoor is het 100% latex vrij en vrij van silicone. Er zit verder een UVA en UVB bescherming op wanneer je in het buitenbad de bril gebruikt. 

Benieuwd naar de Aqua Sphere Eagle? Bekijk dit item hier.

2. Arena zwembril zwart 

Deze zwembril scoort erg goed en lijkt vooral aan de verwachting te voldoen. We lezen veel terug dat de kwaliteit bovengemiddeld goed is en dat de zwembril erg handig in gebruik is. Allemaal positiviteit dus! Een fijne bril met een fraai design, dat is de Arena zwembril. Ook komt de kleur overeen met de afbeelding en wordt het design positief ontvangen. Je kan deze bril gemakkelijk aanpassen op jouw hoofd doordat de pasvorm aan te passen is. Dit ka nje doen door de verstelbare siliconen band of de neusbrug. Ook wordt de siliconen rand bestempeld met een hoge mate van comfort. Hij sluit daarnaast goed af waardoor je niet bang hoeft te zijn voor water in je bril. 

In de bril zit ook een anti-condens coating. Als je lichaam warm wordt van het zwemmen kan er condens ontstaan aan de binnenkant van de bril. Dat wil je natuurlijk liever niet, want waardoor wordt je zicht minder. Verder is het ontwerp van de lens zo ontwikkelt dat je alles nog kunt zien wat er om je heen gebeurt onderwater. De kleur wordt omschreven als zwart met daarin meerdere kleuren verwerkt als een soort parelmoer.

Benieuwd naar de Arena zwembril zwart? Bekijk dit item hier. 

3. Speedo Zwembril Hydropulse

Als jij een allround zwemmer bent dan is dit een heel mooi exemplaar voor jou Dit is namelijk een heel mooie bril, de Speedo Hydropulse voor mensen die op zoek zijn naar een comfortabele zwembril die je elke dag wel kan gebruiken. Door de zachte afdichting krijg je niet snel vervelende plekken op je gezicht, wat soms wel kan gebruiken met goedkopere zwembrillen. Verder is deze bril voorzien van 100% UV-bescherming waardoor je ‘m ook in natuurwater of het buitenbad kan gebruiken. Door Wide-Vision lenzen heb je verbeterd zicht. 

Het materiaal is dus gemaakt van PVC en siliconen en is vanaf 12 jaar te gebruiken. Als je wilt gaan voor een veilige pasvorm die je gemakkelijk zelf kan aanpassen. Een bril die veilig is voor je ogen en ervoor zorgt dat je ‘m dagelijks kunt gebruiken, dan is dit een mooie zwembril voor jou! 

Benieuwd naar de Speedo Zwembril Hydropulse? Bekijk dit item hier. 

4. Beco Zwembril Cancun 

Of je nu in het zwembad gaat zwemmen of toch liever natuurwater induikt, deze bril kan jouw zwemavontuur aan. Deze zwmbril van Beco beschermt je ogen en zorgt ervoor dat je goed onderwater kan kijken. De hoofdband is te verstellen zodat ‘ie altijd goed blijft zitten. Verder zijn de lenzen van de zwembril erg stevig gemaakt waardoor ze niet snel zullen slijten en jij altijd helder zicht blijft houden. Er zit een anti-fog laat op de lenzen. Je krijgt er ook een handige brillenkoker bij waardoor je ‘m na het zwemmen altijd veilig kan opbergen. Zorg er dan wel eerst voor dat je ‘m hebt afgespoeld en droog heb gemaakt. 

Ook op deze bril een UV-bescherming en dus anti-fog. Verder zijn de glazen niet gespiegeld en ook niet gepolariseerd waardoor deze bril vooral prettig is om te gebruiken in helder water. Het materiaal waarmee je zwembril goed blijft zitten op je hoofd gemaakt van siliconen. Waardoor je kunt rekenen op 100% dichtheid. Verdere materialen zijn polypropyleen en cellulose propionaat. Beiden zijn erg goede materialen om te gebruiken voor een zwembril. De neusbrug is niet te verstellen. En verder is deze zwembril compleet transparant. Waardoor je een heel simpele maar goed te gebruiken zwembril in handen hebt straks.

Benieuwd naar de Beco Zwembril Cancun? Bekijk dit item hier.

5. Waimea Zwembril Racing – Senior – Zilvergrijs

Ruim voldoende scoort deze bril van Waimea. De zwembril Racing Senior Zilvergrijs is een zwembril die behoorlijk goed scoort als we kijken naar de recensies. Hoe komt dit? Allereerst wordt het design als heel positief gezien. De bril lekt niet zodra je in het water plonst en daarmee komen we uit op een goede prijs/kwaliteitverhouding. Ook lezen we veel dat de bril goed blijft iztten en dat is toch wat je graag wilt als je een zwembril aanschaft. Wel lezen we dat verstellen wat lastiger gaat, maar als je dat eenmaal hebt gedaan dan hoef je je geen zorgen meer te maken natuurlijk.

De neusbrug is te verwisselen en ook de hoofdband kan je afstellen op jouw hoofd. Doordat er anti-condens zit op de bril hoef je niet bang te zijn voor de glazen die beslaan. Verder zit er een UV-productie op, waardoor je er ook buiten mee kan zwemmen. Deze bril is er niet op gemaakt om heel diep te gaan duiken. Hierdoor heb je meer een duikbril nodig. Omdat er dan drukteverschil ontstaat. Maar als je een normaal zwembad in duikt dan zal dit niet snel gebeuren. We hebben het dan meer over dieptes in de zee. 

Benieuwd naar de Waimea Zwembril Racing – Senior – Zilvergrijs? Bekijk dit item hier.

 6. Speedo Futura Biofuse Flexiseal zwembril 

Bij Speedo weten ze precies waar zo over praten vooral wanneer het gaat over zwembrillen en badkleding. De grootste topsporters maken gebruik van de hedendaagse technieken van Speedo. Bij Speedo hebben ze dan ook hun eigen technologieën ontwikkeld. De Speedo Biofuse technologie moet ervoor zorgen dat er geen water doorkomt, maar dat de zwembril ook niet gaat knellen. Ook de Speedo Futura Biofuse Flexiseal zwembril is ontwikkeld met deze technologie en heeft een perfecte pasvorm en blijft ongelofelijk goed om je gezicht zitten. De zwembril is super voor dagelijks gebruik. 

Deze zwembril wordt dan ook door andere gebruikers beoordeeld als zeer goed. Zo heeft hij in totaal meer dan 50 reviews op alleen al Bol.com. Deze beoordelen hem met een 4,5 over 5 sterren. Dat is natuurlijk een uitstekende score voor een bril die geen eens zo duur is. Dus haal jij deze voor je volgende zwempartij? 

Beste Koop Tips: waar moet je op letten bij het aanschaffen van zwembril?

We zeiden het net al eventjes maar je kan een zwembril op sterkte aanschaffen. Dat is wel zo prettig want water in je ogen als je lenzen in hebt kan erg pijnlijk zijn. En met een bril onderwater gaan is helemaal onhandig. Je kan deze bril ook vaak zelf samenstellen. Ook als je linkeroog anders is dan je rechteroog. Maar waar moet je nog meer opletten als je een zwembril gaan aanschaffen?

Allereerst is het goed om te letten op een verstelbare neus. Met een verstelbare neus bedoelen we het stukje dat tussen de glazen zit. Deze komt op je neus terecht. Het is belangrijk dat deze verstelbaar is, want op deze manier kan je ervoor zorgen dat ‘ie nog beter op je neus komt te zitten. Hoe beter de zwembril aansluit, hoe beter je ermee onderwater kan. 

Materiaal: waar is het van gemaakt?

Tegenwoordig lijkt alles maar van plastic, maar dat hoeft gelukkig niet. Het is goed om te kijken waar de zwembril nu eigenlijk van is gemaakt. Plastic zorgt er namelijk voor dat het minder goed aan de huid vast blijft zitten. Een ander materiaal is silicone en dat blijft wel goed aan je huid zitten. Hierdoor is het vaak ook soepeler en dunner. Waardoor alles voor jou veel comfortabelere zit. En nog belangrijk: minder kans op een lekkende bril. 

Zicht: hoe ver kan je kijken?

Een triatleet heeft vaak een grotere zwembril, dat komt omdat zij buiten zwemmen. Ze hebben meer zicht nodig omdat er meer dingen onder water kunnen zijn. Maar als jij regelmatig in het binnenbad van het plaatselijke zwembad zwemt dan hoef je niet direct een grotere zwembril te hebben. Wel is het van belangrijk dat je kijkt naar hoe ver het zicht kan zijn met je zwembril. We hebben het hier niet direct over de meters voor je, maar zijzicht. Hoe goed kan jij breed kijken. Dit om te voorkomen dat je bijvoorbeeld bovenop iemand anders knalt in het zwembad. 

Gestroomlijnde brillen

Als wedstrijdzwemmer vind je het waarschijnlijk belangrijk om zo snel mogelijk te zijn, ook als je recreatief zwemt het kan zijn dat jij dit belangrijk vindt. Hoe kleiner de zwembril is en hoe beter gestroomlijnd ‘ie is, hoe minder weerstand je in het water ervaart. Hierdoor kun je vaak een betere tijd neerzetten. En dat vinden zwemmers uiteraard belangrijk.

Eventueel specials waar je aan kunt denken wanneer je een zwembril uitzoekt, zijn meekleurend glas, anti-fog of een enkel en dubbel elastiek. Meekleurend glas wordt ook wel gepolariseerde glazen genoemd. Dit kan je zien als een soort ingebouwde zonnebril. Dat is prettig voor wanneer je buiten zwemt. Als je vaak binnen zwemmend is dat juist weer niet zo handig omdat het dan vaak te donker kan zijn juist. Hetzelfde geldt voor anti-fog dit houdt namelijk in dat er een extra beschermlaagje in de bril zit waardoor ‘ie niet kan beslaan. Al kan het zijn dat het naar verloop van tijd eraf gaat. Qua elastiek kan het zijn dat een dubbel elastiek ervoor zorgt dat ‘ie beter op je hoofd blijft zitten. Daarom kan het bij voorbaat slim zijn om voor een dubbel elastiek te gaan. 

Wat is een zwembril en welke verschillende soorten heb je?

We zeiden het net al eventjes, maar er zit een verschil tussen een duikbril en een zwembril. Een duikbril is vaak iets groter. En is daarmee direct onderdeel van je buikpak. Als je met een luchtfles op bijvoorbeeld de zee in gaat dan doe je dat niet met een zwembril. Een zwembril is veel kleiner is vooral bedoeld om in een zwembad of een openluchtbad te zwemmen. Denk bijvoorbeeld aan wedstrijdzwemmen of baantjes trekken.


Hoewel we vandaag de dag de zwembril gebruiken om onderwater te kunnen zien, is dat vooral recreatief. Vroeger was het meer noodzakelijk bijvoorbeeld om voedsel te vinden onderwater. Op deze manier kon ze op zoek gaan naar schelpdieren of kreeften. De bril van vroeger was gemaakt van rubber en glas en lang niet zo prettig om op te hebben als nu.

Verder heb je zwembrillen in alle prijsklassen. Van een paar euro tot honderd euro. Die zwembrillen van een paar euro raden we je af om aan te schaffen. Dit zijn namelijk meestal zwembrillen die niet zo goed blijven zitten. En het laatste wat je wilt is een zwembril die niet goed aansluit waardoor je alsnog water in je bril krijgt. Kies dus eerder voor een bril die iets duurder is dan dat je met een zwembril het water in plonst waarbij je direct je zwembril weer kwijt bent.

Conclusie

Zoals je in deze blog hebt kunnen lezen zijn zwembrillen en duikbrillen net even anders van elkaar. Een duikbril kun je herkennen aan de vorm. Deze is groter dan een zwembril. Een zwembril gebruiken we om onderwater te kunnen kijken, maar ook om ervoor te zorgen dat we geen water in onze ogen krijgen. Een zwembril aanschaffen kan gelukkig heel gemakkelijk via het internet. Dan heb je ‘m vaak de volgende dag al in huis. We hebben de 5 beste zwembrillen van dit moment in deze blog gezet.

Vorige

Zwembandjes: 6 beste zwembandjes van 2023 op een rij

Volgende

Rolschaatsen voor volwassenen: de 6 beste rolschaatsen voor volwassen van 2023 op een rij

Follow Us