Om deze redenen is hockey een van de leukste sporten die er is

Hockey wordt in Nederland veel beoefend en er is helaas ook sprake van een stigma. Er wordt namelijk vaak beweerd dat alleen de elite hockey speelt, maar dat is natuurlijk een misvatting. Hockey is er namelijk voor iedereen en het is een gigantische leuke teamsport om te beoefenen. Dus ben je jong en op zoek naar een sport die bij je past? Of ben je al wat ouder en heb je meerdere sporten geprobeerd, maar bleken die sporten niet echt bij je te passen? Dan is het raadzaam om dit artikel door te lezen, want we vertellen je graag waarom hockey een van de leukste sporten op aarde is.

Je leert er gigantisch veel van

Ben je een echte strever? Vind je het niet alleen leuk om te sporten, maar ben je ook het type dat aan zelfhulp doet. Iemand die zich elke dag wil verbeteren om zo het beste uit het leven te halen? Dan past de sport hockey zeker bij jou, want het is een gigantisch uitdagende sport en de vaardigheden bij hockey komen ook van pas in de rest van je leven. In de eerste plaats moet je conditie op orde zijn en dat is al een uitdaging op zich. Maar als die eenmaal goed is, dan zal je merken dat je op andere facetten in je leven er ook veel aan kan hebben. Je zal bijvoorbeeld merken dat je dan over de gehele dag fitter bent.

 

Een ander voordeel van hockey is dat het ook zeer goed is voor je hand-oogcoördinatie. Tijdens het spelen moet je namelijk snel handelen en de op dat moment best mogelijke stoot geven om de bal naar de juiste weg te leiden. Ook komen er natuurlijk veel trucjes en behendigheden bij het spel kijken. Koop daarom ook goede asics hockeyschoenen, zodat je snel aan de slag kan op het veld.

Hoog tempo

Sporten worden in veel verschillende tempo’s gespeeld. Sommige mensen zijn relatief rustig van aard en die waarderen vaak ook rustigere sporten. Denk daarbij aan een sport als korfbal. Ben je echter het type dat zich geen minuut wil vervelen tijdens het sporten en constant aan wil staan? Dan past hockey zeker bij jou, want dit spel wordt in een gigantisch hoog tempo gespeeld. En het mooie is: hoe hoger je speelt, hoe hoger ook het tempo zal zijn.

Saamhorigheid

Je gaat niet alleen bij een hockeyvereniging voor de serieuze wedstrijden, al speelt dat wel een belangrijke rol. Maar tegelijkertijd doe je het ook om de vele activiteiten eromheen. Hockey is namelijk echt een sport waarbij saamhorigheid relevant is en je regelmatig kunt genieten van feestjes en andere activiteiten. Het is dus een ideale sport voor extraverte personen of mensen die graag wat socialer willen worden.

Redactie

Sportwolf is het verzamelpunt van interessante artikelen die over sport, het menselijk lichaam en trends en innovaties gaan. Als schrijver van Sportwolf probeer ik een zo breed mogelijk publiek aan te spreken met mijn ervaringen en informatieve artikelen.

Vorige

Zo blijf je gemotiveerd op de fiets

Volgende

Wat maakt sporten in competitieverband zo aantrekkelijk?

Follow Us