Apps voor een fitte lifestyle? Dit zijn dé tips!

Of je nu per se een sixpack wilt of je gewoon wat kilootjes kwijt wilt, een fitte lifestyle nastreven is altijd een goed idee. Nu leven we in een tijd waar je ook hiervoor technologie behoorlijk in je voordeel kunt laten werken. Met behulp van de slimste apps kun je in een paar eenvoudige stappen ervoor zorgen dat je gezondheid een boost krijgt. Welke apps je hiervoor zeker moet gebruiken? Dat lees je in dit blog. 

Alles in één app 

Veel mensen wegen zich één keer in de zoveel maanden op een professionele weegschaal in de sportschool. Deze resultaten krijg je dan op een fysiek bonnetje. Het is dan ook aan te raden om al deze gegevens te clusteren op één plek zoals in je telefoon, en via je telefoon komt het dan waarschijnlijk direct in de cloud. Goede scan apps installeren op je telefoon is dan ook aan te raden. Door middel hiervan kun je alle informatie op één plek verzamelen en kun je daadwerkelijk progressie bijhouden. Maar ook andere zaken zoals recepten van de huisarts of recepten van de apotheker zijn handig om op één plek te centraliseren. Als je dit doet, dan weet je zeker dat je alle data omtrent je gezondheid op één plek hebt opgeslagen en idealiter ook in een back-up online. En die scanner apps; die zijn ook voor vele andere doeleinden handig te gebruiken. Voor het scannen van paspoorten tot zakelijke documenten, een scanner heb je niet meer nodig. 

Je voeding 

Ook je voeding registreren en bijhouden is aan te raden. Wanneer je dit structureel doet zul je snel inzicht krijgen in de vetten, eiwitten en koolhydraten die je binnenkrijgt. Maar ook de totaalhoeveelheid calorieën zul je dan inzichtelijk kunnen maken. Wanneer je hier goed inzicht in hebt, zul je merken dat je bijna onbewust ook verantwoordere keuzes gaat maken. Het bijhouden van je voeding is in het begin even een klusje, maar al snel zul je eraan gewend raken en ook het effect ervan merken. 

Je beweging 

Ook qua beweging zijn er vele apps op de markt die je een duwtje in de goede richting kunnen geven. Zo zitten er op de meeste telefoons van zichzelf al apps die eraan bijdragen dat je een stapje de goede kant op zet. Een stappenteller is bijvoorbeeld een fantastisch middel hiervoor, het geeft uiteraard aan hoeveel stappen jij al op een dag hebt gezet maar óók hoeveel je er nog moet doen. Ook andere apps kunnen helpen, denk aan een 7 minute workout of een app zoals Strava. Voor de nodige rust is een mindfullness app ook een goed idee.  

Kortom, gebruik je telefoon voor een fitte leefstijl. Dit gaat je op veel manieren helpen. Alleen al het overzichtelijk in kaart brengen van alle data is fijn en kan je inzicht bieden in de progressie die je maakt. Dat is namelijk niet altijd vanzelfsprekend, maar kan er wel voor zorgen dat je gemotiveerd blijft omdat er dus wel daadwerkelijk vooruitgang geboekt wordt.

Redactie

Sportwolf is het verzamelpunt van interessante artikelen die over sport, het menselijk lichaam en trends en innovaties gaan. Als schrijver van Sportwolf probeer ik een zo breed mogelijk publiek aan te spreken met mijn ervaringen en informatieve artikelen.

Vorige

Apps voor een fitte lifestyle? Dit zijn dé tips!

Volgende

Herstel en voorbereiding: de voordelen van massage apparaten voor sporters

Follow Us