/

De sportzomer voorbij

De vakanties zijn op hun einde, de herfst staat voor de deur en dat betekent ook dat de sportzomer weer voorbij is. De Vuelta luidt het einde van het traditionele wielerseizoen in, de US Open doet datzelfde voor het Grand Slam seizoen.

Betekent dat dat je als sportliefhebber niets meer te kijken en volgen hebt de komende maanden? Zeker niet! Het sportseizoen loopt het hele jaar door, alleen met andere sporten. We zetten de toppers van de herfst op een rij voor je.

Formule 1

Het is zeker nog niet volkssport nummer 1 in Nederland, maar als we een gokje mogen wagen, zetten we erop in dat Formule 1 na voetbal het meest populair is op dit moment. Dat komt natuurlijk door de successen van Max Verstappen.

Na een maandje rust streek de Formule-1-karavaan neer in België waar Max zich van een 14e plek omhoogwerkte tot winnaar van de race. En het seizoen gaat verder op Zandvoort, waarna Italië de laatste race op Europese bodem van dit jaar is.

Net als afgelopen jaar eindigt het seizoen in november op het circuit van Abu Dhabi, maar niet nadat men eerst nog is afgereisd naar Singapore, Japan, de VS, Mexico en Brazilië. Max staat er goed voor en de bookmakers zien in hem dan ook de gedoodverfde winnaar van dit seizoen. Inzetten op Max als wereldkampioen kun je bij alle betrouwbare bookmakers die te vinden zijn op Betsquare.com.

Na Abu Dhabi is er even een paar maanden rust voor Max & co: pas in maart gaat het nieuwe seizoen van start. Waar de race van Australië pre-corona de kalender opende, al ook deze pas in april verreden worden, en dus is de verwachting dat, net als vorig jaar, de race in Bahrein de eerste zal zijn waar Max zijn krachten weer kan meten met de andere coureurs. Ook weten we dat er een race in Las Vegas zal zijn, in november 2023.

Voetbal

Ook de voetbalcompetities, in Nederland maar ook in het buitenland, zijn weer begonnen. Dit jaar zal de kalender er echter anders uitzien, omdat in november het WK in Qatar van start zal gaan.

Normaal vindt het WK voetbal, net als het EK, plaats in de zomer. De kampioenschappen zijn traditiegetrouw onderdeel van de sportzomer, en dat komt voor de competities, nationaal maar ook op Europees niveau. Natuurlijk botst de huidige planning met alle andere competities. In november en december wordt er gevoetbald om nationale titels, om Europese titels en meer.

Dit jaar dus niet. De laatste wedstrijden in de Eredivisie van dit jaar worden op 23 oktober gespeeld, de competitie wordt vervolgens op 6 januari weer opgepakt. Een bijzondere situatie, waarin we dus in de herfst naar het WK voetbal gaan kijken, dat niet alleen vanwege de planning nu al controversieel is. We hoeven ons daarom niet te vervelen nu september begonnen is!

Volgende

Hoe Krijg Je Ronde Billen Zonder Je Benen Te Laten Groeien?

Follow Us