Vislijn: Beste Vislijnen online te koop

Wat is een vislijn?

Heel simpel gezegd is een vislijn een draad of een koord waar mee je kunt vissen. Je kunt er een haakje of een dobber aan bevestigen en klaar is kees. Maar het komt natuurlijk een stuk preciezer dan dat. Een goede sportvisser heeft per situatie andere soorten vislijn nodig, en dat is dan voornamelijk afhankelijk van lengte, materiaal en gewicht. Ook zijn er verschillende kleuren vislijnen.

Een vislijn is een essentieel onderdeel van een volledige viservaring. Een vislijn zorgt ervoor dat je hengel bruikbaar is en dat je kunt starten met vissen. Hoe steviger de vislijn, hoe groter de vis die je kunt vangen. Een strak gespannen vislijn kan een bepaalde hoeveelheid gewicht verdragen, alvorens hij knapt. Het is dus belangrijk hier rekening mee te houden. Ga je op grote vissen vangen? Dan is het de moeite waard om te investeren in een goede hengel. Dit zijn de 5 beste vislijnen van 2020.

Beste Vislijn top 5

 • X2 Two Tone Nylon
  Deze vislijn is dankzij de twee kleuren goed gecamoufleerd. De X2 Two Tone is niet alleen soepel, maar ook schuurbestendig. Dit verrijkt de viservaring en zorgt in combinatie met de camouflage dat vissen minder snel worden afgeschrikt. Verder is de vislijn gemaakt van nylon, wat het erg sterk materiaal maakt. Al met al ideaal voor de visser met een niet al te groot budget.
 • Korda Touchdown
  Met de Korda Touchdown haal je een sterke vislijn in huis. Gemaakt van nylon is deze geschikt voor het vissen op een groot aantal verschillende soorten. In deze lijn zit weinig rek, zodat er altijd sprake is van een strakke spanning. Bovendien werp je deze vislijn heel gemakkelijk ver uit en blijft hij plat op de bodem liggen.
 • Berkley Direct Connect CF600
  Op zoek naar een vislijn van een hoog niveau? Dan is de Berkley Direct Connect uitermate geschikt. Ondanks de iets hogere prijsklasse, is de prijs-kwaliteitverhouding nog altijd optimaal. Het gebruikte materiaal is fluorcarbon, wat de vislijn zo goed als onzichtbaar maakt. Zeker in heldere wateren komt dit goed van pas.
 • X2 Two Tone Dyneema
  Een kwalitatievere versie van de eerdergenoemde X2 Two Tone Nylon. Deze vislijn is gevlochten met twee verschillende kleuren. Zo is ook dit product minder opvallend in het water. Doordat ook deze vislijn geen rek heeft, voel je heel precies aan wanneer je beet hebt. Er is dan ruim de tijd om een vis aan de haak te slaan.
 • Berkley Fireline Superline Fishing Line
  De vislijn met absoluut de hoogste kwaliteit. Is dankzij het materiaal 3 tot 4 keer zo sterk als de meeste lijnen op de markt. De Berkley Fireline Superline Fishing line is erg dun en minimaal zichtbaar. De perfecte combinatie van geoptimaliseerd design en oerdegelijke kwaliteit. De ultieme vislijn voor iedere visser.

Koopgids: Waar moet je op letten voordat je een vislijn koopt?

Er zijn een aantal factoren waar je rekening mee moet houden bij het uitkiezen van een geschikte vislijn. Door hier op te letten, vergroot je de kans dat je achteraf geen spijt hebt van je aankoop:

Van welke materiaal is het gemaakt?
Nylon is bijvoorbeeld sterk, maar fluorcarbon is nog beter. Let er bij de aankoop op van welke materiaal de vislijn gemaakt is.

Wat is de dikte?
Is de vislijn van goed materiaal gemaakt, maar is de lijn dunner dan de rest? Dan is dit een goed teken.

Hoe goed is het zichtbaar voor andere vissen?
Hoe minder de lijn zichtbaar is, hoe groter de kans dat je vis vangt.

Hoeveel rek zit er in het materiaal?
De mate van rek speelt een grote rol. De te minder rek, des te beter je de bewegingen van een vis voelt.

Redactie

Sportwolf is het verzamelpunt van interessante artikelen die over sport, het menselijk lichaam en trends en innovaties gaan. Als schrijver van Sportwolf probeer ik een zo breed mogelijk publiek aan te spreken met mijn ervaringen en informatieve artikelen.

Vorige

Bootstoel: Beste bootstoelen online te koop

Volgende

Shimano

Follow Us