///

Waveboard: 5 beste waveboards van 2023 op een rij

Een trend uit 2011 lijkt weer op te laaien. Steeds vaker zie je aparte skateboards op straat. Een waveboard heeft alleen een ander soort techniek en vooral kinderen zie je op deze waveboards. Maar kan het ook iets voor jou zijn? In dit artikel gaan we verschillende waveboards voorbij en zetten we de beste van 2023 op een rij. Daarnaast geven we je koop tips, want waar moet je nu op letten bij het aanschaffen van een waveboard? Wij geven je natuurlijk ook een uiteindelijke conclusie, zodat je daarna kan bepalen welke waveboard bij jou past of wat misschien de beste waveboard is om cadeau te geven. Ontdek het allemaal in dit artikel. 

De 5 beste waveboards 

Razor Ripstik Air Pro waveboard

Bij ons komt dit waveboard boven aan in de lijst. Dit heeft alles te maken met alle goede reviews, maar ook omdat je hem in allerlei verschillende kleuren kan krijgen. De ripstik Air Pro zegt het eigenlijk al. Hij is enorm licht, maar ook is hij ontwikkeld voor zij die het al een stuk beter kunnen. Wanneer jij of je kind goed is met een waveboard, waarom zou je dan niet investeren in een nog betere. Dit is het waveboard dat je daarvoor nodig hebt. 

We vertelden je al over de verschillende kleuren. Zo kan je zelf kiezen tussen maar liefst vijf verschillende kleuren. De Razor krijg je in één soepele beweging vooruit en hiervoor hoef jij eigenlijk bijna geen moeite te doen. Daarnaast kan je met dit waveboard in tegenstelling tot veel andere waveboards ook trucjes doen. Ook heeft hij een speciale bedekking op het board. Deze dekking is gemaakt zodat je meer grip hebt en niet snel uitgeleid. Wij zien dat veel gebruikers van dit waveboard meer dan tevreden zijn en hem echt aanraden. Hij is gemaakt van kunststof en is gemaakt voor kinderen van 8 tot 14 jaar, maar je kan er tot 80 kilo gewicht op kwijt. Dus hij moet ook voor lichtere personen te waven zijn. 

Benieuwd naar de Razor Ripstik Air Pro waveboard? Kijk dan hier

StreetSurfing Radiance waveboard

Op nummer twee staat nog zo’n waveboard waarmee jij echt je kind wel naar school kan sturen. Dit waveboard is anders geproduceerd dan de Razor hierboven. Hij is namelijk gemaakt met een flexibele as. Dit is dus een originele waveboard. Het andere waveboard is eigenlijk een ripstik model. Ook dit waveboard wordt als zeer goed beoordeeld door gebruikers. Daarom komt hij bij ons op nummer twee in deze lijst te staan. De prijs ligt iets hoger en we zien dat hij minder in aangeschaft. Dit kan door de prijs komen, maar wij denken toch dat het iets met de kwaliteit te maken heeft. 

Hij is dan ook iets zwaarder dan verschillende andere modellen. Dit kan komen doordat er aluminium verwerkt is in het waveboard. Dit maakt hem uiteindelijk sterker, maar veel vinden toch het gewicht een grote rol spelen. De ABEC 7 lagers waren voor ons een reden om deze toch op nummer twee te zetten. Ook het draaggewicht van dit waveboard is een stuk hoger dan de meesten. Zo kan zelfs iemand van 90 kilo zich verplaatsen op dit waveboard. 

Benieuwd naar de StreetSurfing Radiance waveboard? Kijk dan hier

Rollersurfer waveboard 

Dit is een grappig model skateboard zou je op het eerste gezicht zeggen. Maar het gaat hier gewoon om een waveboard. Dit waveboard is gemaakt voor de skater die iets anders wil. Op een normaal skateboard kan je niet superscherpe bochten maken. Met een waveboard kan je dit wel doen. Door het model dat eruitziet als een skateboard kan je ook veel beter trucjes doen. Daarnaast zijn de wielen die worden gebruikt ook een stuk beter. Deze wielen zijn hetzelfde als die van een skateboard. Hierdoor komt hij bij ons ook zo enorm hoog in de lijst te staan. 

Vooral voor skaters is dit een nieuwe uitdaging. Juist omdat de techniek zo anders is, maar het uitvoeren van trucs nog steeds mogelijk is met die board. Daarnaast komen ze in vier verschillende soorten. Je kan dus kiezen wat voor soort board je erop zet. De levensduur is langer dan een gemiddelde waveboard ook omdat je er altijd gemakkelijk weer nieuwe onderdelen op kan bevestigen. In totaal kan dit waveboard ook zo’n 120 kilo aan. Dit is wat minder wanneer er ook trucjes mee maakt. De druk zal dan automatisch toenemen. 

Benieuwd naar de Rollersurfer waveboard? Kijk dan hier

StreetSurfing Props waveboard 

Waar Razor gelooft in hun enige waveboard hebben ze bij StreetSurfing meerdere op de markt gebracht. Waaronder dit waveboard dat goed beoordeeld wordt, en dat is ook niet zo gek. Het is namelijk ook gelijk het één na duurste waveboard in de rij. Hij is gemaakt voor meerder leeftijden en heeft een lengte van 86 centimeter. Je kan enorm scherpe bochten maken met dit waveboard. Aan de bovenzijde heeft hij een speciale coating om ervoor te zorgen dat jij niet kan uitglijden met je voeten. Doordat je zo’n goede grip hebt kan je ook sneller over de weg heen scheuren. Dit is een uitstekende waveboard voor de snelheidsduivels. 

In totaal kan dit waveboard maar liefst 100 kilo aan. Dit is gewoon een volwassene en daarom wordt dit board dan ook verkocht aan onder andere volwassenen. De lagers zijn helaas wel iets minder dan modellen hierboven. Dit is dan ook de reden dat hij op plek vier staat in onze lijst. Je kan hem krijgen in verschillende kleuren, dus wil je kind toch liever een andere kleur dan is die mogelijkheid er zeker. In totaal weegt hij drie kilo net als zijn grote broertje. 

Benieuwd naar de StreetSurfing Props wavebaord? Kijk dan hier

StreetSurfing waverider waveboard 

In tegenstelling tot de andere waveboards is dit een waveboard voor de langere afstanden. Hij wordt een beetje gezien als een longboard. Hij is alleen niet zo lang, maar hij heeft wel dezelfde looks en de feel. Je gaat namelijk enorm snel, maar hij weet daarnaast ook lekker te cruisen. Wij bestempelen dit dan ook als één van de betere waveboards op de markt en daarom komt hij bij ons op de 5de plek te staan. Het is de duurste die wij hebben kunnen vinden en dat komt vooral door de kwaliteit. 

Want bij StreetSurfing hebben ze al het goede van hun waveboards bij elkaar gevoegd en daar is dit waveboard uitgekomen. Hij is voor jong en oud en in totaal kan hij tot wel 100 kilo belast worden. We zien toch dat vooral kinderen ermee op stap gaan, maar zou het niet tof zijn als jij het ook zou kunnen? Probeer eens een tijdje te blijven staan op dit waveboard terwijl je door de straten scheurt. 

Benieuwd naar de StreetSurfing waverider waveboard? Kijk dan hier

Beste Koop Tips: waar moet je op letten bij het aanschaffen van waveboards 

Voordat je een waveboard aanschaft moet je wel een aantal dingen bekijken. Zo geven wij je een aantal koop tips. Denk hierbij aan de leeftijd van degene die ermee gaat spelen. Wanneer je ouder bent kan je niet hetzelfde waveboard gebruiken als wanneer je nog jong bent. De wielen van een waveboard kunnen ook erg verschillen per board. We vertellen je bij deze koop tips waar je op moet letten. Het materiaal verschilt aanzienlijk per waveboard. Dit zie je ook duidelijk terug in de prijzen. Het laatste waar je natuurlijk op wil letten als koper is de prijs. Want dat maakt toch een groot verschil tussen A en B. 

Koop geen rommel 

Natuurlijk wil je niet met rommel thuiskomen. Jouw kind gaat er mee spelen en dat betekent dat je een veilig en verantwoord waveboard in huis wil halen. De techniek is al moeilijk genoeg, en als een waveboard ook nog eens niet goed werkt kan dat voor nog meer moeilijkheden zorgen. Dit kan zelfs resulteren in ongelukken. Wij letten er dus altijd goed op dat we geen Chinese producten halen. Of in ieder geval niet vanuit de goedkope webshops. Kijk altijd naar producten die je gewoon bij een gerenommeerde webshop in Nederland kan bestellen. Iets met een merkje is vaak beter geproduceerd. 

Leeftijd van de bestuurder 

Ja, we noemen het voor het gemak maar even de bestuurder. Misschien gaat jouw kind er wel gebruik van maken. Dan wil je één ding voorkomen en dat is dat hij of zij er geen plezier aan beleeft. Hoe kan je dit voorkomen? Dit doe je door goed op te letten hoe groot het waveboard is en wat hij aan kan. Vaak wordt er wel een bepaald gewicht aangeduid voordat jij het waveboard aanschaft. Tot een maximaal draaggewicht bijvoorbeeld. Ook de grote speelt een rol bij het waveboard. 

Waveboard wieltjes 

Een waveboard heeft net als een gewoon skateboard wieltjes. Deze wieltjes kan in je bepaalde gevallen vervangen. Dit is overigens geen must. Wanneer jij de wieltjes niet kan vervangen betekent niet dat jij een miskoop hebt gedaan. Maar wanneer jij de wieltjes kan vervangen betekent het wel dat je langer met hetzelfde waveboard kan doen. Ook het materiaal dat gebruikt is voor de wieltjes kan een verschil maken. Zo heb je zachtere en hardere wieltjes. Waar zachtere vaak sneller over de weg scheren gaan deze ook sneller kapot. In tegendeel tot de wat hardere wieltjes. 

Welk materiaal

De meeste waveboard worden gemaakt van kunststof. Dit is harder plastic en wanneer je hier een keer me valt hoeft het niet stuk te gaan. Het kan ook zijn dat de dikte van het plastic een beetje te wensen overlaat. Bij een product vanuit een goedkope webshop uit bijvoorbeeld China kan dit het geval zijn. Juist daarom adviseren wij om te gaan voor betere merken. Deze maken soms ook in de behuizing gebruik van lichter aluminium. Hierdoor kan het waveboard beter tegen val beschadigingen.

Wat is het budget

Als laatste koop tip hebben wij het budget. Je hebt waarschijnlijk al berekent wat je wil uitgeven aan een waveboard. Hou dit vast en ga vervolgens binnen dit budget opzoek. Maar het is ook slim om altijd iets duurder en ook goedkoper te kijken. Wat zijn nu eigenlijk de verschillen, maar ook de overeenkomsten. Want voor hetzelfde geld kan je iets goedkopers halen. Het kan zomaar zijn dat de kwaliteit hiervan even goed of misschien wel beter is. Wij adviseren dus altijd om je breed te oriënteren. 

Achtergrond: Wat is een waveboard en welke verschillende soorten heb je? 

Dit is een trend die is komen overwaaien vanuit Azië. In Zuid-Korea waren er de eerste waveboards al in 2002. Inmiddels bestaat een waveboard dus al zo’n 20 jaar lang. In Nederland kennen wij deze waveboards nu iets meer dan 10 jaar. Het is zeker een hit geworden vooral onder de jongere generatie. 

Een waveboard lijkt om een skateboard, alleen heeft hij geen 4 maar twee wielen. Daarnaast heeft hij een flexibele plank die bestaat uit twee delen. Het voorste gedeelte balanceert op één wiel en bij het achterste gedeelte is dit hetzelfde. In het midden zit een as die buigzaam is. Hierdoor kan je door te balanceren het waveboard recht houden. Je moet dan ook vanuit je heupen het board bewegen om ervoor te zorgen dat je vooruitkomt. 

Er zijn ook andere benamingen voor een waveboard. Zo worden ze bijvoorbeeld een: ripstik, wiggle-board, ess-board of een vigor-board genoemd. Maar wij kennen hem als een waveboard. Al zit er tussen deze namen één die echt verschilt van het normale waveboard. We hebben het over de ripstik. 

De grote verschillen tussen deze waveboards zijn dat de ripstik een langere middenas heeft. Op de ripstik sta je ook hoger van de grond. Bij een waveboard is het bord iets groter waardoor het makkelijker wordt om te balanceren. 

Conclusie  

Wij komen tot de conclusie dat er verschillende waveboards zijn die allemaal wel iets goeds hebben. Maar wanneer je langer met je waveboard wil doen kan je toch het beste kiezen voor een duurder model. Hier is vaak meer aandacht aan besteed. Ook zijn deze vaak voor ouderen gemaakt ten opzichte van de goedkopere modellen. Dus wil je kiezen voor een waveboard die nog jaren meegaat? Dan zal je toch iets meer moeten betalen. 

Vorige

Rolschaatsen voor volwassenen: de 6 beste rolschaatsen voor volwassen van 2023 op een rij

Volgende

De beste hardloopschoenen 2023

Follow Us