Het komende seizoen gaat de Eredivisie weer van start. Er komen nieuwe clubs bij terwijl andere clubs degraderen. De Nederlandse eredivisie staat internationaal goed aangeschreven, dit komt doordat er een heel aantal goede clubs in spelen. Dit zorgt voor veel internationale ogen op de landelijke competitie. De grote clubs zijn behoorlijk bekend, hierbij kan je denken aan Ajax, PSV en Feyenoord, maar ook een aantal clubs hier buiten doet het goed. Een voorbeeld hiervan is FC Twente, die niet alleen landskampioen werden maar daarna zelfs degradeerden. Dit weerhield ze er niet van om echter weer te promoveren en in het laatste seizoen een knappe derde plek te behalen.
Het talentontwikkeling in de Eredivisie
Een van de redenen waarom de eredivisie zowel nationaal als internationaal het zo goed doet is omdat er een enorme focus ligt op talentontwikkeling. Nederland staat natuurlijk bekend als voetballand, met een enorm grote amateurpool van voetballers. Dit zorgt ervoor dat veel talenten naar boven komen drijven. Deze talenten worden gescout door clubs en lopen vaak lange jeugdtrajecten door. Na het succesvol doorlopen van deze trajecten kunnen ze hopelijk hun debuut maken in een Eredivisie-wedstrijd. Het is tegenwoordig ook mogelijk om Eredivisie kijken zonder tv abonnement zodat iedereen op de hoogte kan blijven. De Eredivisie is al erg populair maar wint nog steeds veel nieuwe kijkers omdat de meest talentvolle spelers doorstromen naar internationale competities vanwege de competitieve salarissen. Wie ze dus al jong wil volgen, kan goed terecht bij de Eredivisie.
De vele duels in de Eredivisie
In de eredivisie zijn vele wedstrijden te zien. Elke club speelt namelijk tweemaal tegen elke andere club in de divisie. De teams spelen één keer uit en één keer thuis. Dit resulteert in 34 speelronden. Deze speelronden bestaan dan weer uit 9 wedstrijden elk. Dit komt doordat er maar liefst achttien clubs deelnemen in de competitie. Daarnaast zijn er nog een aantal wedstrijden in de play-offs, deze groep wedstrijden draait om promotie en degradatie. De onderste clubs uit het rechterrijtje spelen hiervoor. Eveneens spelen de beste clubs uit het linkerrijtje van de eerste divisie, ook wel Keuken Kampioen Divisie genoemd, mee om te promoveren naar de eredivisie. Deze wedstrijden zijn vaak erg spannend omdat er veel van afhangt. De clubs die promoveren of kunnen blijven in de Eredivisie ontvangen namelijk veel meer TV-geld en lucratieve sponsoren. Op deze manier is er een grote kans voor de club om door te blijven bouwen aan de line-up. Dit kan dan weer voor betere prestaties zorgen. Hierdoor kan in theorie elke club dan stijgen in het kampioenschap op basis van prestatie.