/

Een sportieve trektocht in Nederland maken 

Wil jij een keer een trektocht gaan maken? Maak dan een sportieve trektocht in Nederland. In deze blog vertellen we je hoe zo’n belevingstocht in Nederland eruitziet. 

Een paar dagen de natuur in, helemaal ont stressen en bijkomen van de dagelijkse sleur. Dat is wat je kan doen tijdens een trektocht in Nederland. Zo zijn er verschillende trektochten die je zelfstandig zou kunnen lopen. Maar wanneer je begint en meer wil leren over wildplukken, vuur maken, wild sporen, zeekayaken, koken boven het vuur en nog veel meer dan moet je zeker even verder lezen. 

Hier vind je de belevingstocht in Nederland

Meer leren over de natuur 

Tijdens een belevingstocht staat de beleving centraal. Dit betekent dat we ervoor zorgen dat jij wat gaat leren over de natuur. Dit doen we door specialisten in te huren in natuureducatie. Zo kan het zijn dat er een wildplukexpert mee gaat of iemand die veel meer weet te vertellen over paddenstoelen. Omdat er nog zo enorm veel over de natuur te leren valt zorgen we er tijdens iedere belevingstocht voor dat er weer een andere specialist meegaat. Op deze manier leer je altijd weer wat nieuws en wordt de belevingstocht jaarlijks beter en beter.  

Een meerdaagse trektocht 

Een andere reden om te kiezen voor de belevingstocht is omdat je een meerdaagse trektocht gaat maken. Wanneer dit een droom van je is, wil je misschien weten wat er allemaal voor nodig is om een trektocht te maken. Van bepakking tot hoe het voelt om zelfstandig met een rugzak op pad te gaan. Tijdens een belevingstocht leer je het allemaal en kan je echt even proeven aan een echte trektocht. 

Outdoor cooking 

Buiten zijn is natuurlijk al lekker, maar het kan nog een stuk lekkerder door daar goed eten aan toe te voegen. Daarom gaan we tijdens de belevingstochten altijd buiten koken. Dit betekent dat we speciale pannen hebben die boven het vuur kunnen. We zorgen ervoor dat het eten dat we maken helemaal geschikt is om boven het vuur klaar te maken. Vaak is het vegan, maar bij aanvragen voor speciale weekenden kan het ook met vlees. 

Vuur maken in het basecamp 

Tijdens een belevingstocht hebben we ook een basecamp. Een basecamp is de plek waar we ons na de eerste dag settelen. Ook wanneer we een 3-daagse tocht maken zorgen we ervoor dat we altijd weer terugkomen bij ons basecamp. Hier kan je even tot rust komen of meedoen met de volgende activiteit. Een activiteit die bijvoorbeeld vaak wordt aangeboden is het maken van vuur. Dit kan je op verschillende manieren doen, maar wij doen het voornamelijk met een fire steel en leren je van A tot Z hoe je dit kan doen. 

Meer over deze natuurbeleving 

Wil je meer leren over deze natuurbeleving of zou je graag een keer meewillen? Klik dan op de bovenstaande linkjes en je komt uit bij onze website. Via ik wil hiken bieden wij nog veel meer verschillende outdoor reizen aan. Zoals onder andere reizen naar het buitenland waar we de wildernis in trekken. 

Vorige

Wat kan je doen tegen een rusteloos gevoel in je lichaam?

Volgende

Zwembandjes: 6 beste zwembandjes van 2023 op een rij

Follow Us