Hengelsteunen & Boothengelsteunen: Beste Hengelsteunen online kopen

Wat is een hengelsteun?
Wanneer je gaat vissen, dan biedt een hengelsteun flink wat hulp om niet te snel je bovenlichaam te vermoeien. Als je namelijk urenlang met je hengel in je hand blijft zitten, dan gaat dit op een gegeven moment uitputtend werken. Met een hengelsteun of een boothengelsteun haal je een product in huis dat dit werk voor je overneemt. Bekende opties zijn de rodpod of de bankstick. Hier leg je je hengel in en alleen wanneer je beet hebt, pak je deze vervolgens weer op. Een ideale oplossing voor de visser die van plan is om uren achter elkaar te gaan vissen. Op zoek naar een goede hengelsteun?

Dan zijn dit de 5 beste hengelsteunen en boothengelsteunen van 2020:

 • Berkley Quick Set Boothengelsteun
  De Berkley Quick Set Boothengelsteun is ideaal voor het vissen op de boot. Zet deze boothengelsteun simpelweg vast met bouten en het vissen kan beginnen. Voor een relatief lage prijs heb je zo een gebruiksvriendelijk product voor op de boot.
 • Spro Tri-Pod
  De Spro Tri-Pod is een voorbeeld van een simpele maar effectieve hengelsteun. Voor een zeer budgetvriendelijke prijs kun je op deze hengelsteun vier hengels tegelijk kwijt. De poten zijn verstelbaar en gemaakt van aluminium. Hierdoor is het product licht en geschikt voor alle ondergronden.
 • Mitchell Tripod Italia
  Deze Mitchell Tripod Italia lijkt in zijn ontwerp erg veel op de Spro Tri-Pod. Ook bij deze hengelsteun kun je de met verstelbare poten tot wel vier hengels tegelijk kwijt. Aan de onderkant is een haak bevestigd voor bijvoorbeeld een emmer of ander gewicht, voor extra stabiliteit.
 • Spro 2-Rod Strandsteun
  Dit is een hengelsteun die voornamelijk op het strand goed tot zijn recht komt. Hou je veel van zoutwatervissen? Dan is de Spro 2-Rod Strandsteun het overwegen waard. Er is plek voor twee grote hengels. Verder is ook dit een licht ontwerp, dankzij de basis van aluminium.
 • Preston Offbox36 Deluxe Kit Safe
  Een ideaal product om meerdere hengels tegelijk uit te werpen. Dankzij een zeer stabiele basis en de grote mate van verstelbaarheid is deze hengelsteun geschikt voor iedere situatie. Is afgewerkt met een hoogwaardige schuimlaag, om de hengels zoveel mogelijk intact te houden. Een kwaliteitsproduct voor de visser met een groter budget.

Koopgids: waar moet je op letten voordat je een hengelsteun of boothengelsteun koopt?

Een steun is voor veel vissers onmisbaar om urenlang te kunnen vissen. Let daarom op de volgende aspecten:

Is het gemaakt van licht materiaal?
De steun moet elke keer weer meegenomen worden naar je visplek.

Kan ik er genoeg hengels op kwijt?
Afhankelijk van het aantal hengels dat je wilt gebruiken, is dit een belangrijke factor.

Zijn de poten verstelbaar?
Niet iedere ondergrond is kaarsrecht.

Redactie

Sportwolf is het verzamelpunt van interessante artikelen die over sport, het menselijk lichaam en trends en innovaties gaan. Als schrijver van Sportwolf probeer ik een zo breed mogelijk publiek aan te spreken met mijn ervaringen en informatieve artikelen.

Vorige

Reishengel & Reishengel set

Volgende

Vismolen

Follow Us