/

3 dingen om op te letten met trainen tijdens een sapkuur

Volg je momenteel een sapkuur, dan kan het zijn dat je tijdens het trainen wat minder kracht ervaart dan normaal. Logisch ook, aangezien je een stuk minder calorieën binnenkrijgt en je lichaam dus ook minder voedingsstoffen heeft om uit te putten. Het is daarom belangrijk om een aantal zaken goed in de gaten te houden. Op het moment dat je namelijk te veel van je lichaam vraagt, terwijl je middenin een sapkuur zit, dan kan het zijn dat je duizelig wordt of zelfs flauw kunt vallen. Omdat niet iedereen zich bewust is van het belang om extra goed op te letten tijdens een work-out tijdens een sapkuur, hebben wij een aantal tips voor je.

Blijf goed hydrateren

Drinken is en blijft te allen tijde ontzettend belangrijk. Dit geldt dus ook wanneer je de keuze maakt om een sapjes kuur te gaan volgen. Vooral omdat je tijdens zo’n kuur niets anders binnenkrijgt dan deze sapjes, haal je dus ook geen vocht uit andere producten. Des te belangrijker is het dus om dagelijks minimaal twee liter water te drinken. Door voldoende water te drinken zorg je dat je vitale functies naar behoren blijven werken. Een ander belangrijk voordeel, is dat afvalstoffen door het drinken van voldoende water kunnen worden afgevoert door het lichaam. Helemaal wanneer je fanatiek aan het sporten bent en dus ook veel zweet, is het belangrijk het vochtgehalte in het lichaam op peil te blijven houden.

Koolhydraten voor energie

Nu weten we ook wel dat je tijdens een sapkuur juist weinig tot geen koolhydraten binnen wilt krijgen, maar voor een kracht- of duursporter is dit redelijk onverantwoord. Tijdens het sporten hebben je spieren namelijk wel brandstof nodig. Niet alleen om te kunnen presteren tijdens het uitvoeren van een oefening in de sportschool, maar vooral ook om daarna te kunnen herstellen. Het is daarom dus aan te raden om in minimale hoeveelheden toch echt wel wat koolhydraten te nemen, zodat je tijdens een training voldoende energie hebt om resultaat te kunnen behalen. Wel is het belangrijk dat je kiest voor complexe koolhydraten zoals volkoren granen, groenten en peulvruchten om je energieniveaus op peil te houden. Dit is belangrijk omdat deze niet worden omgezet in suikers en uiteindelijk vetten.

 

Eiwitten voor een goed herstel

Net zoals je lichaam brandstof tijdens een stevige work-out, heeft het ook de juiste bouwstenen nodig om te kunnen herstellen. Eiwitten zijn daarom ontzettend belangrijk om vooral na het trainen in te nemen. Dit zorgt er namelijk voor dat het spierweefsel dat je tijdens een oefening beschadigd hebt, op een goede manier kan herstellen en de volgende keer net even wat sterker is. Hierdoor word je gaandeweg steeds sterker. Belangrijk hierbij wel, is dat je kiest voor de juist eiwitten, zoals ei, kip en ook shakes. Je zult zien dat wanneer je dit combineert met een sapkuur, je niet alleen je volledige lichaam reinigt, maar ook gedurende deze periode gewoon op het niveau blijft als voor je sapkuur, ondanks het feit dat je veel minder binnenkrijgt.

Redactie

Sportwolf is het verzamelpunt van interessante artikelen die over sport, het menselijk lichaam en trends en innovaties gaan. Als schrijver van Sportwolf probeer ik een zo breed mogelijk publiek aan te spreken met mijn ervaringen en informatieve artikelen.

Vorige

De vijf leukste sporten voor meiden van 9 jaar

Volgende

Griepprik en sport: waar je op moet letten

Follow Us