Rookton: Beste Rooktonnen online te koop

Wat is een rookton?
Met een rookton kun je zelf je vis roken. De meest bekende vissen die vaak gerookt worden zijn de makreel of de zalm. Ga je dus vissen op een van deze soorten en wil je deze vervolgens zelf gaan roken? Dan komt een rookton zeer goed van pas. Qua rooktonnen zijn er verschillende mogelijkheden. Zo heb je de iets duurdere, kwalitatieve versies, maar zijn er ook zeker rooktonnen voor vissers met een iets beperkter budget.

Hier zijn de 5 beste rooktonnen van 2020

 • Skoo rookton
  Deze rookton is van een goed betaalbare prijsklasse en daarom voor iedere visser met een niet al te hoog budget geschikt. Het gaat hierbij verder wel om een zeer hoogwaardig product. De prijs-kwaliteitverhouding is dan ook een van de grootste pluspunten van deze rookton. Geschikt voor het roken van de makreel of zalm.
 • A-MAZE-N smoker
  Evenals de eerste optie is dit opnieuw een rookton voor een betaalbare prijs. Gemaakt van aluminium is deze ideaal voor het roken van vis. Kan heel gemakkelijk op de barbecue worden gelegd voor het echte rookeffect. Op zoek naar een rookton voor een goede prijs? Dan is de A-MAZE-N smoker het overwegen waard.
 • Carpathen rookton
  De Carpathen rookton is vierkant. Dit maakt het simpel om alle kanten van de vis dezelfde hoeveelheid rook te laten ervaren. Bijvoorbeeld op een barbecue kan dit van grote waarde zijn. Gemaakt van oerdegelijk materiaal gaat de Carpathen rookton voor een lange tijd mee.
 • X2 rookton
  Deze zeer kwalitatieve X2 rookton is van een iets hogere prijsklasse. Dit is ook terug te zien in de kwaliteit. In principe is dit een rookoven in het klein, waarmee diverse vissoorten zeer effectief worden gerookt. Af te stellen op verschillende hoogtes, voor een optimaal resultaat bij verschillende vissoorten.
 • Multifunctionele rookton
  Dit is een multifunctionele rookton, die ook een barbecue- en grillfunctie heeft. Daarmee is het een waar kwaliteitsproduct, waarmee je veel verschillende kanten op kan. Deze rookton heeft een ingebouwde thermostaat. Dankzij de hoge kwaliteit en zijn multifunctionaliteit prijkt deze rookton bovenaan deze lijst.

Koopgids: Waar moet je op letten voordat je een rookton koopt?

Een rookton is niet zomaar een product. Voor het echt goed roken van een vis zijn er een aantal attributen van een rookton die een toegevoegde waarde hebben. Bij de aankoop van een rookton moet je dan ook zo goed mogelijk op deze specifieke aspecten letten:

Van welk materiaal is de rookton gemaakt?
Aluminium is goed materiaal, maar staal is bijvoorbeeld nog beter.

Is de rookton multifunctioneel?
Kan er naast roken ook mee gegrilld of gebarbecued worden? Is de rookton verstelbaar?
Voor het roken van verschillende vissen is dit een zeer aan te raden functie van een rookton

Redactie

Sportwolf is het verzamelpunt van interessante artikelen die over sport, het menselijk lichaam en trends en innovaties gaan. Als schrijver van Sportwolf probeer ik een zo breed mogelijk publiek aan te spreken met mijn ervaringen en informatieve artikelen.

Vorige

Warmtepak: Beste Warmtepakken online te koop

Volgende

Handwarmers: Beste Handwarmers voor vissers online te koop

Follow Us