Vliegvishengel & Vliegvishengel set: Beste Vliegvishengels online kopen

Een overzicht van de beste Vliegvishengels en Vliegvishengel sets die in Nederland online te koop zijn

Wat is een vliegvishengel?

Een vliegvishengel is speciaal ontworpen voor een maximale prestatie bij het vliegvissen. Dit type hengel herken je aan de reelhouder aan het begin van de vliegvishengel. Bovenop de hengels vind je slangenogen terug, waardoor de speciale vliegenlijn loopt. Vliegvishengels variëren vooral qua stijfheid en qua gewicht. Zo ligt het maar net aan je voorkeuren voor welke vliegvishengel je moet gaan. Hecht je meer waarde aan stabiliteit of vind je bewegingssnelheid belangrijker?

5 Beste vliegvishengels online te koop

Voor ondersteuning bij de keuze van een goede hengel zijn hier de 5 beste vliegvishengels die momenteel te koop zijn:

 • 5. Shakespeare Sigma Supra Fly 2.40m
  Het merk Shakespeare staat er in zijn algemeenheid om bekend dat het hengels produceert met een uiterst goede prijs-kwaliteitverhouding. Zo krijg je hoe dan ook waar voor je geld. Deze vliegvishengel heeft goede uitwerpeigenschappen, waardoor je met dit materiaal soepel beweegt. Gemaakt van carbon bestaat de Shakespeare Sigma Supra Fly uit oerdegelijk materiaal.
 • 4. Shakespeare Agility 2 Fly
  Ook de Shakespeare Agility 2 Fly is uitstekend geschikt om mee te vliegvissen. Dankzij de beweeglijkheid kun je goed anticiperen op onverwachte situaties. Dit wordt veroorzaakt door de hoge mate van gevoeligheid van het carbon materiaal. Verder is deze vliegvishengel afgewerkt met kwalitatief hoogstaande onderdelen voor een optimale viservaring.
 • 3. Secura Carbon Travelfly
  Zoals al eerder aangegeven is de ideale vliegvishengel zowel licht als ook sterk. Deze Secura Carbon Travelfly doet een goede poging om precies daarin te voorzien. Ook grotere vissen sla je hiermee volledig onder controle aan de haak. Geef je graag wat meer geld uit aan een goede hengel? Dan is deze vliegvishengel meer dan de moeite waard om te overwegen.
 • 2. Greys GR60
  Met de Greys GR60 komen we echt terecht bij de meer high-end modellen van de vliegvishengels. Met een investering als deze koop je een hengel waar je jarenlang plezier aan beleeft. Bij dit type is nano blank technologie toegepast, waardoor de hengel nog sterker en lichter is dan bij andere Carbon modellen. Het resultaat is een hengel met een zeer hoog comfort, wat vliegvissen een stuk makkelijker maakt.
 • 1. Greys GR80 Streamflex
  In principe een upgrade van de vorige optie op de lijst. Wil je kosten noch moeite besparen op het vliegvissen? En wil je echt alles uit de kast halen om de beste mogelijke vliegvishengel aan te schaffen? Dan kom je ongetwijfeld uit bij de Greys GR80 Streamflex. Op alle gebieden wordt de vliegvishengel hier tot een hoger niveau getild. Van gewicht en sterkte tot aan gebruiksgemak.  

Redactie

Sportwolf is het verzamelpunt van interessante artikelen die over sport, het menselijk lichaam en trends en innovaties gaan. Als schrijver van Sportwolf probeer ik een zo breed mogelijk publiek aan te spreken met mijn ervaringen en informatieve artikelen.

Vorige

Feederhengel & Feederhengel set: Beste Feederhengels online kopen

Volgende

Dropshot Hengel & Dropshot Set: Beste dropshothengels online kopen

Follow Us