Waar moet een zorgverzekering voor sporters aan voldoen?

Beweeg je minimaal een half uur per dag? Dan ‘voldoe’ je in ieder geval aan de gegeven adviezen. Veel experts adviseren simpelweg om elke dag minimaal een half uur te bewegen. Dit komt zowel de fysieke- als de mentale gezondheid ten goede.

Ook als je in een goede conditie bent, zit een ongeluk in een klein hoekje. Je kunt immers altijd je been breken, een gebroken rib oplopen of ziek worden. Dit is dan ook de hoofdreden waarom een basisverzekering in ons land verplicht is. Iedereen moet zo’n verzekering hebben. Uiteraard is het mogelijk om deze verzekering, naar eigen inzicht, uit te breiden met aanvullende dekkingen.

Het is belangrijk om jaarlijks naar je zorgverzekering te kijken. De verzekering moet aansluiten op je leefstijl, op je zorgbehoefte en op je wensen. Daarbij is het ook belangrijk om naar de kosten voor de zorgverzekering te kijken.

Moet een zorgverzekering voor jou, als sporter, aan eisen voldoen? Ja, dat is toch wel zeer wenselijk.

Voldoende fysio behandelingen

Het is verstandig om goed naar het aantal fysio behandelingen te kijken. Zeker als je veel/vaak sport, is het wenselijk dat je meerdere fysio behandelingen beschikbaar hebt.

Goed om te weten: in de basisverzekering is deels fysiotherapie opgenomen. Dit is het geval als je een aandoening hebt die op de chronische lijst van de overheid staat. In dat geval hoef je alleen je eigen risico te betalen. De verdere fysio behandelingen komen voor rekening van je zorgverzekeraar.

De basisverzekering fysiotherapie is dus niet voor iedereen genoeg. Heb je bijvoorbeeld last van je rug? Dan is er geen sprake van een chronische aandoening. De fysio behandelingen die je hiervoor ondergaat, moet je dus zelf betalen. Of je moet alvast een aantal fysio behandelingen als aanvullende dekking opnemen. Dat is toch wel verstandig voor een fanatieke sporter.

Aanvullende verzekering voor sportmedisch advies

Als je een fanatieke sporter bent, heb je mogelijk baat bij sportmedisch advies. Dit advies valt echter niet binnen de basisverzekering. Je zou hier dus een aanvullende verzekering voor af moeten sluiten.

Let wel goed op: je kunt niet zomaar bij een medisch specialist terecht. Je hebt in dat geval alsnog een doorverwijzing van een arts nodig. Ondanks dat je hier een aanvullende verzekering voor afgesloten hebt.

Stem de zorgverzekering op je situatie & sport af

Tot slot is het advies om de zorgverzekering op je situatie af te stemmen. Doe je bijvoorbeeld aan sportwedstrijden in het buitenland mee? Dan heb je spoedeisende hulp in het buitenland nodig. Puur voor de zekerheid. Hier kun je dan ook een extra verzekering/dekking voor afsluiten.

Ook kun je nog met een schuin oog naar je sport kijken. Ga hierbij goed na welke risico’s je met de betreffende sport precies loopt. Mogelijk sluit een aanvullende dekking goed aan op de risico’s die je loopt.

Al met al komt het aan op vergelijken, vergelijken en nog eens vergelijken. Door dat kritisch te doen, kun je ook nog veel geld besparen. Jaarlijks overstappen kan zeker lonen.

Redactie

Sportwolf is het verzamelpunt van interessante artikelen die over sport, het menselijk lichaam en trends en innovaties gaan. Als schrijver van Sportwolf probeer ik een zo breed mogelijk publiek aan te spreken met mijn ervaringen en informatieve artikelen.

Vorige

Tips voor het aanleggen van een tennisveld in je tuin

Volgende

Op avontuur voor het ideale sportmoment

Follow Us