///

Zweetband buik: werkt het om af te vallen? En zo ja, welke moet je hebben?

De afgelopen jaren zijn de kilootjes er flink bijgekomen. Je wil graag weer wat afvallen, maar weet niet hoe je dat moet doen. Overdag werk je gewoon en in het weekend wil je liever ontspannen dan zweten in de sportschool. Nu zie je de laatste tijd steeds vaker zweetbanden voorbijkomen voor om je buik. Deze moeten het proces om af te vallen versnellen. Maar werken deze banden eigenlijk wel? En wat is de beste zweetband voor je buik op dit moment? Wij zochten het voor je uit in dit artikel. 

Lokaal vet verbranden kan niet

Het kan best moeilijk zijn om af te vallen rondom de buik, billen of je dijen. Dit zijn vaak de zones waar als eerste extra vet erbij komt. Plaatselijk afvallen is eigenlijk onmogelijk. Het is dus niet mogelijk om alleen gewicht kwijt te raken op je buik of om van die brede boven benen alleen af te komen. Het kan zelfs zijn dat wanneer jij gaat trainen je geen omvang verliest, maar juist toeneemt. Dit komt omdat je vetmassa omzet naar spiermassa zodra je begint met trainen. Heb jij van jezelf altijd al grotere bovenbenen, dan zal je deze ook houden wanneer je flink gaat trainen. 

Strakkere buik trainen 

Waar je dus niet lokaal vet kan verbranden kan je wel lokaal je spieren trainen. Wanneer jij bijvoorbeeld alleen maar armoefeningen doet dan zullen je armen flink toenemen, maar de grote van je benen natuurlijk niet. Zo werkt het ook met het trainen van je buik. Wanneer jij een strakkere buik wil, dan moet je buikspieroefeningen gaan doen. Apparaten in de sportschool kunnen hier goed bij helpen. 

De meeste mensen gaan dus naar de sprotschool, want vet verbranden en je buikspieren trainen doe je op drie verschillende manieren: 

  • Buikspieroefeningen 
  • Goede voeding 
  • Cardio workouts 

Een zweetband voor je buik, werkt dat? 

We hebben je eigenlijk al uitgelegd dat lokaal vet verbranden niet kan. Wel kan een zweetband voor je buik helpen bij het zien van resultaat. Zo zal je niet in vet afnemen door een zweetband om te doen. Dit omdat een zweetband niet je buikvet kan wegnemen. Het kan er alleen van zorgen dat jij plaatselijk vocht verliest doordat je gaat zweten. Hierdoor zie je op de plek waar jij de zweetband hebt een strakkere huid. Veel mensen gebruiken een zweetband alleen tijdens het sporten. Wij raden dan ook aan om dat ook te doen want dan heeft hij het meeste resultaat. 

Een zweetband voor je buik heeft maar tijdelijk resultaat en het is dus niet iets voor de langere periode. Hiervoor zal je toch echt de sportschool in moeten. 

Betere keuze zweetband met elektrische pulsen 

Ben je toch van plan om een zweetband voor je buik aan te schaffen? Dan raden wij aan om te kiezen voor een elektronische zweetband. Deze geeft elektrische pulsen af waardoor jouw buikspieren worden aangespannen. Ben jij niet aan het sporten, maar doe je deze zweetband om dan zal je zien dat je buikspieren toch getraind worden. Wij vinden wel dat een elektrische zweetband als hulpstuk gezien moet worden en niet als oplossing. Zo adviseren wij ook om gewoon naar de sportschool te blijven gaan om af te vallen. 

Dit zijn 3 zweetbanden voor je buik: 

Meabelt 

Dit is een simpele riem die je om je middel doet. Deze geeft op je buik elektrische schokken af. In totaal kan hij tot wel 400 spiertrekking per minuut produceren. Je kan kiezen uit verschillende programma’s zodat jij je buikspieren zo goed mogelijk traint.

Vibeat 

Dit is geen riem maar het zijn pads die je op je buik kan plakken. Ga lekker aan de slag met je dagelijkse bezigheden en ondertussen worden jouw buikspieren optimaal getraind. Omdat het zo dicht op je buik zit vind je geen betere oplossing om je buik gericht te trainen. 

Vibeat + uitbreiding 

Hierboven zag je al de Vibeat, maar dit met een uitbreiding. Zo krijg je twee extra pads erbij die je kan gebruiken op andere plekken. Wil jij bijvoorbeeld je bovenbenen trainen of misschien jouw onderrug? Ook krijg je een gratis e-book met daarin allerlei informatie over afvallen en gezonder leven. 

Simpele buikspieroefeningen voor een strakkere buik 

Simpele buikspieroefeningen voor een strakkere buik 

Jij bent bij dit artikel gekomen omdat je eigenlijk wil afvallen en een strakkere buik wil krijgen. Maar je wil hier niet al te veel voor hoeven doen. Dan adviseren wij altijd om een gezond dieet aan te houden. Eet niet te veel, maar wel genoeg spierherstellers zoals eiwitten. Daarnaast zal je ook een paar krachtoefeningen kunnen doen om meer in shape te raken. Wij hebben 5 simpele buikspieroefeningen voor je op een rij gezet: 

1.    Lichaamslift

Zit jij op dit moment op een stoel? Zet dan je handen op de stoel neer. Druk je kont van de stoel en span hierbij je buikspieren aan. Probeer dit een paar seconden vol te houden. Herhaal dit nog een paar keer voor goed resultaat. Let op: je voeten moeten ook van de grond komen bij deze oefening. 

2.    Knie naar elleboog

Nog een oefening waarvoor jij gewoon bij je stoel mag blijven. Zorg ervoor dat je voldoende ruimte om je heen hebt. Hierbij leg jij je handen achter je hoofd. Vervolgens probeer je met je rechter elleboog je linkerknie aan te raken. Doe dit door ze naar elkaar toe te bewegen. Bij deze buikspieroefening blijft je andere been gewoon op de grond staan. Wissel dit af en herhaal dit 10 keer per been. 

3.    Plank

Hiervoor moet je naar de grond komen. Leg je bovenarmen op de grond en zet je tenen ook op de grond. Maak je lichaam helemaal lang. Je buik en knieën komen nu los van de grond en je maakt alleen contact met de grond met je bovenarmen en tenen. Probeer dit 30 seconden vol te houden en herhaal dit een paar keer voor goed resultaat.

4.    Knie naar borst

Ga met je billen op de grond zitten en probeer alleen op je billen te balanceren. Wanneer dit niet lukt leg je je handen naast je ook op de grond voor de ondersteuning. Hou je voeten en bovenlichaam boven de grond. Probeer vervolgens zo ver mogelijk uit te strekken en daarna weer je knieën naar binnen te trekken richting je borst. Herhaal dit 10 keer. 

5.    Benen omhoog

In het Engels noemen ze dit leg raises. Hierbij ga je op de grond liggen. Je ligt met je rug op de grond en je benen beweeg je herhaaldelijk in de lucht. Dit herhaal je 10 keer en vervolgens doe je dit nog een paar keer. 

Lees ook eens:

Hoofdpijn na het sporten

Vorige

Praten over sport: waarom doen we dat eigenlijk?

Volgende

Verandert jouw financiële situatie volgend jaar?

Follow Us